HBO, 2026'da yayınlanması planlanan 'Harry Potter' dizi uyarlaması için 9-11 yaş arası çocuk oyuncular arıyor. Yeni başrollerle orijinal hikayeye sadık kalacak dizi en az yedi sezon sürecek. Yazar J.K Rowling de projede yer alacak.

İngiliz yazar J.K. Rowling’in filmlere de uyarlanan kitap serisi Harry Potter evreni bir dizi olarak izleyeceğimiz  haberleri uzun süre önce yüksek sesle konuşulmaya başlamıştı. Bir süre önce proje kesinleşti, İngiliz yazar J.K. Rowling’in filmlere de uyarlanan Harry Potter serisindeki yedi kitabın her biri birer sezonun konusunu oluşturacak şekilde dizi olacak.

HBO şimdi de başrol arayışında. Serinin üç başrol kahramanı Harry Potter, Ron Weasley ve Hermione Granger’ı canlandıracak oyuncular için arayış başladı. Kanal oyuncu seçmelerini duyurdu. Roller için 9 ila 11 yaşları arasında çocuklar aranıyor.

Tüm aday oyuncuların İngiltere ve İrlanda’da ikamet etmesi gerekiyor, yapımcılar “kapsayıcı ve çeşitli bir oyuncu seçimi” yapacaklarını söyledi. İlan tüm ırk, etnik köken ve cinsiyet kimliklerinden başvurulara açık olacak. Seçmelere katılacak oyuncu adaylarının iki kısa video göndermesi isteniyor. Bunlardan biri kısa bir şiir ya da hikaye olacak, ancak herhangi bir şekilde ‘Harry Potter’ serisiyle alakalı olamayacak. Bir diğer başvuru şartı ise oyuncu adaylarının kendi aksanlarını kullanması.

Rowling ve ‘Harry Potter’ başrolleri artık görüşmüyor.

25 yıl önceki film uyarlamaları için yapılan oyuncu seçmeleri söylenti ve dedikodularla doluydu. Rowling oyuncu kadrosunun İngiliz olmasında ısrar etmişti. Sonunda Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson üç ana karakteri canlandıran isimler olarak seçildi. Bu oyuncular o dönemde meşhur değildi, daha sonra yıldızları seriyle patladı.

HBO’nun ana şirketi Warner Bros Discovery tarafından geçen yıl duyurulan yeni dizi daha önce HBO Max olarak bilinen Max platformunda en az yedi sezon sürecek. Her sezon JK Rowling tarafından yazılan orijinal kitaplara sadık olacak. Rowling on yıllık dizi boyunca yönetici yapımcı olarak görev alacak. Dizi için henüz bir yayın tarihi belirlenmemişken Warner Bros Discovery’nin CEO’su David Zaslav şubat ayında yaptığı açıklamada dizinin 2026’da yayınlanmasının hedeflendiğini belirtmişti.

JK Rowling, trans tartışmasında geri adım atmıyor