ABD seçimlerine adım adım yaklaştıkça Taylor Swift ve başkan adayı Donald Trump arasındaki atışmalar hızlanıyor. Trump, Kamala Harris’e oy vereceğini ve desteğini açıklayan Swift'e kırgın. Sosyal medyada şarkıcıdan nefret ettiğini açıkladı.

Donald Trump ile Taylor Swift arasında sular durulmuyor. Konu elbette Kasım ayında gerçekleşecek ABD başkanlık seçimleri. Trump’ın daha önce defalarca diline doladığı ABD’li şarkıcı Taylor Swift ile ilişkisi de bir hayli garip. Zira eski başkan kimi zaman doğrudan şarkıcıyı hedefine alıyor, “Ondan daha ünlüyüm” açıklamaları yaparak hayranlarını kızdırıyor; kimi zaman kendisini desteklediğini iddia eden paylaşımlar yapıyor.

Ancak ikili arasındaki ipler artık koptu diyebiliriz. Çünkü büyük bir hayran ordusuna sahip Grammy ödüllü şarkıcı Demokrat aday Kamala Harris’e destek vereceğini açıkladı: “Oyumu Kamala Harris’e veriyorum çünkü o bir savaşçının savunması gerektiğine inandığım hak ve davalar için mücadele ediyor. Bu ülkede kaosla değil sükûnetle yönetilirsek çok daha fazlasını başarabileceğimize inanıyorum.”

Bu paylaşım kulisleri hareketlendirdi. Gençler üstünde büyük etkisi olan Swift’in seçimleri de etkileyeceğine şüphe yok. Zaten Harris’e destek açıklamasından sonra da seçmen kayıt ve bilgilendirme sitesine ziyaretçi akını oldu. Genel Hizmetler İdaresine (GSA) göre Swift’in Harris’e desteğini açıklamasından kısa süre sonra sitede ciddi yoğunluk oldu. GSA’dan bir sözcüye göre Swift’in destek açıklamasından sonra seçmen bilgilendirme sitesini yerel saatle 14.00 itibariyle 337 bin 826 kişi ziyaret etti.

Bu etki ve Swift’in destek açıklamasına Trump’tan yanıt gecikmedi. Cumhuriyetçi başkan adayı  Swift’in Harris’e desteğinin ardından şarkıcıdan nefret ettiğini duyurdu. Trump, Truth Social  adlı sosyal medya platformunda “TAYLOR SWIFT’TEN NEFRET EDİYORUM!” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Trump şimdi Swift’ten nefret ettiğini söylüyor olsa da kısa süre önce şarkıcının desteğine talip olmuştu. Ağustos ayında Swift’in Trump’ı desteklediğini ima eden yapay zeka tarafından üretilmiş görüntüler paylaşmıştı. Bu görüntülerden birinde Swift “Taylor, Donald Trump için oy vermenizi istiyor” diye tanıtılmıştı.

Görseller ise yapay zekayla yaratılmış, Swiftie’lere o tişörtler yapay zekayla giydirilmişti.

Eski başkan ayrıca “Swifties for Trump” (Trump İçin Swift Hayranları) yazılı tişörtler giyen genç kadınların deepfake görüntülerini Truth Social hesabında paylaşıp “Kabul ediyorum!” yazmıştı. Swift, Trump’ın bu paylaşımlarının kendi desteğini açıklama kararını etkilediğini söyledi: “Bu durum yapay zekaya dair korkularımı ve yanlış bilgilendirmenin tehlikelerini gün yüzüne çıkardı. Bu seçimde bir seçmen olarak gerçek planlarımı çok net bir şekilde açıklamam gerektiği sonucuna vardım.”

‘Çocuksuz kedili kadın’ etkisi: Taylor Swift’in paylaşımından sonra seçmen sitesine yüz binlerce ziyaretçi geldi