'Örümcek Adam' serisinin ilk başrolü Tobey Maguire'ın filmde giydiği siyah kostüm açık artırmada satışa çıktı. Üstelik tahminlerden çok daha düşük bir meblağa, zira kostüm hasarlı. Kostüme teklif edilen son fiyat 18 bin dolar.

Süper kahramanların en ünlüsü, en bilineni o. Yıllarca maceraları izlendi, vizyondaki başarısıyla süper kahramanların da sinemaya izleyici çekebileceğini gösterdi. Serinin vizyona giren ilk filmindeki başrol Tobey Maguire ise kimileri için tüm zamanların en iyi Örümcek Adamı’ydı.

İşte Maguire’ın o filmde giydiği siyah kostüm açık artırmada satışa çıktı. Üstelik tahminlerden çok daha düşük bir meblağa. Kostüm satış sitesine 5 bin 500 dolar tutarındaki başlangıç fiyatıyla yüklendi. Şu an teklif edilen son fiyat 18 bin dolar.

Kostümün satışı üç gün içinde tamamlanacak.

Fiyatın bu denli düşük olmasının nedeni kostümün hasarlı olması. Heritage Auctions tarafından satılan kostümün özellikle maske ve göğüs altında deformasyonlar var. Orijinal kostümle birlikte maske de satışa sunuluyor. Üç gün içinde kostüm son fiyata satılacak. Satış sitesinde ‘X-Men Origins: Wolverine’ filminde kullanılan kemik pençeler, filmde kullanılan Daily Bugle gazeteleri de yer alıyor.

‘Örümcek Adam’ın ilk baskı çizgi romanı 1.4 milyon dolar