‘Örümcek Adam’ın ilk baskı çizgi romanı 1.4 milyon dolar

Dünyada milyonlarca seveni bulunan Örümcek Adam'ın maceraları Mart 1963'te başlamıştı. Çizgi kahramanın nadir bulunan ilk sayısı önceki gün açık artırmaya çıkarıldı. Büyük ilgi gören çizgi roman 1 milyon 400 bin dolara satıldı.

Kültür Sanat 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Örümcek Adam'ın ilk sayısı 1.4 milyon dolara satıldı.

Dünyada sadece iki kopya olan ‘Örümcek Adam’ çizgi romanı yeni alıcısını buldu. İlk kez Mart 1963’te basılan çizgi romanın bu nadir baskısı 1.4 milyon dolara satıldı. Müzayedeyi düzenleyen Heritage Auctions’ın başkan yardımcısı Barry Sandoval “Bu Örümcek Adam’ın bir daha ele geçmeyecek bir fırsat olduğu belliydi ve nihai fiyat da bunu yansıttı” dedi.

Sinema uyarlamaları gişede büyük hasılat elde eden ‘Örümcek Adam’ın çizgi romanının da böyle bir ilgi görmesi beklentiler dahilindeydi. Geçen yıl yine ilk baskının bir diğer kopyası 521 bin dolara alıcı bulmuştu. Sanatçı Steve Ditko ve yazar Stan Lee tarafından yaratılan Peter Parker ve alter egosu Örümcek Adam ilk olarak Marvel tarafından yayınlanan Amazing Fantasy antoloji serisinin Ağustos 1962 sayısında tanıtıldı. Birkaç ay sonra yayınlanmaya başlayan Amazing Spider-Man serisinde o zamandan bu yana 900’ü aşkın sayı yayınlandı.

Örümcek Adam’dan sonra sıra Superman’de

Öte yandan ‘Örümcek Adam’ın ilk baskısını açık artırmaya çıkaran Heritage Auctions müzayede evi yakında ses getirecek bir satışa daha imza atmaya hazırlanıyor. Bu kez Peter Parker kadar ünlü bir isim, biz gazetecilerin meslektaşı Clark Kent’in hikayesinin başlangıç sayısı yeni alıcısını bulacak. ‘Superman No 1’in bu nadir kopyası 2,34 milyon dolara satışa sunuluyor. DC Comics tarafından 1939 yılında yayınlanan bu sayı kahramanın solo serisinin ilk sayısı ve tek bir kahramana adanmış ilk çizgi roman olma özelliği taşıyor.

Haftanın grafik romanı 'Büyük Şefler': Son derece ‘lezzet’li bir yolculukHaftanın grafik romanı ‘Büyük Şefler’: Son derece ‘lezzet’li bir yolculuk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.