İstanbul Film Festivali’nin ortak yapım, eğitim ve ağ kurma platformu Köprüde Buluşmalar önümüzdeki dönemde çalışmalarına Başak Emre ve Pınar Evrenosoğlu’nun eş yönetiminde devam edecek.

İstanbul Film Festivali’nin Köprüde Buluşmalar platformu 19’uncu yılında da Türkiye’den yapımcı, yönetmen ve senaristleri uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturmaya devam ediyor. Festivalin ortak yapım, eğitim ve ağ kurma platformu Köprüde Buluşmalar önümüzdeki dönemde çalışmaları yönetecek isimleri açıkladı. Platform Başak Emre ve Pınar Evrenosoğlu’nun eş yönetiminde devam edecek.

Başak Emre 1988-1995 yıllarında Ankara Film Festivali yürütme kurulu üyeliği, 2006-2016 yıllarında Adana Film Festivali’nde dünya sineması koordinatörlüğü, 2019-2023 yılları arasında Antalya Altın Portakal Film Festivali sanat yönetmenliği görevlerini yürüttü. 1995 yılında düzenlenmeye başlanan, hem Türkiye’de hem yurtdışında çok sayıda kente uğrayan ve çok sayıda filmi izleyiciyle buluşturan Gezici Festival’in kurucuları arasında yer aldı ve uzun yıllar festivalin yönetmenliğini yaptı. 2006-2017 yılları arasında Cannes ve Berlin Film Festivallerinde açılan Türkiye stantlarının yönetimini üstlendi. 25’ten fazla ülkede önemli festivallerde Türk Sineması özel bölümleri düzenledi ve uluslararası film festivallerinde jüri üyesi olarak görev yaptı.

Yapımcı ve yürütücü yapımcısı olduğu filmler arasında Zeki Demirkubuz imzalı ‘İtiraf’ (2001), ‘Yeraltı’ (2021), Bulantı (2015) ve Kor (2016); Ahmet Boyacıoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Siyah Beyaz (2010) ve Paranın Kokusu (2018) ve beş yönetmenli Kars Öyküleri (2008) bulunuyor.

2021 yılında Avrupa Film Akademisi üyesi olan Başak Emre, 2024’ten bu yana akademinin Yürütme Kurulu’nda yer alıyor ve Cottbus Film Festivali program danışmanlığı görevini sürdürüyor.

Pınar Evrenosoğlu 15 yılı aşkın bir süre film festivalleri, programlama ve uluslararası etkinlik yönetimi konusunda uzmanlaştı. Gezici Festival’de koordinatör, Ankara Sinema Derneği’nde genel koordinatörlük görevlerini üstlendi. 2008-2016 yılları arasında Adana Film Festivali’nin Uluslararası bölümünde danışman/programcı; Berlin, Cannes ve Venedik gibi uluslararası film festivallerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Standı Koordinatörlüğü gibi çeşitli roller aldı. 2021-2023 yılları arasında Antalya Film Forum’un eş direktörü olarak uluslararası film festivalleri organizasyonlarında profesyonelleşti.

2016 yılından bu yana Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun sivil toplum destek programlarında kıdemli iletişim uzmanı olarak da görev yapıyor.

28. İstanbul Tiyatro Festivali perdelerini açıyor: Onur ödülü Müjdat Gezen’e