Rönesansın dahi sanatçısı Leonardo da Vinci'nin hayatı film oluyor. Bir süre önce duyurulan bu haber sonrası filmin yönetmen koltuğundaki isim için de meraklı bekleyiş başlamıştı. O isim Andrew Haigh oldu.

Biyografi filmlerine bir yenisi ekleniyor. Üstelik bu seferki isim insanlık tarihinin en önemli sanatçılarından biri. Rönesansın dahi sanatçısı Leonardo da Vinci’nin hayatını sinemaya taşıyacak proje bir süre önce açıklanmıştı. Filmin yönetmeni de belli oldu. İngiliz yönetmen Andrew Haigh sanatçının hikâyesini beyaz perdeye taşıyor.

Leonardo da Vinci’nin 600 sayfalık biyografisi ilham alındı

‘All of Us Strangers’ adını taşıyan film 2017’de yayımlanan Walter Isaacson’un biyografi kitabına dayanıyor. 1452-1519 arasında yaşayan Leonardo da Vinci’nin hayatının hangi bölümlerinin filmde yer alacağı şimdilik açıklanmadı. Ancak 600 sayfalık biyografi kitabında Rönesans sanatçısının başyapıtı ‘Mona Lisa’yı yapma süreci ve bilimsel deneyleri ön planda. Kitabın, sanatçının cinsel yönelimi dahil olmak üzere özel hayatına dair detayları da içerdiği biliniyor.

Öte yandan İngiliz yönetmen Andrew Haigh’in geçmiş çalışmaları arasında San Francisco’daki bir grup eşcinsel erkeği konu alan HBO dizisi ‘Looking’ ve iki eşcinsel erkeği konu alan 2011 yapımı ‘Weekend’ yer alıyor.

National Gallery 200. yaşında: Müzedeki tablolar İngiltere’yi dolaşıyor