Oasis için ufukta birleşme görünüyor. Düşman kardeşlerden Liam, fanatiği oldukları Manchester City'nin Şampiyonlar Ligi şampiyon olması halinde Noel ile birleşip Oasis'i yeniden canlandırabileceklerini söyledi. Grup, 2009'daki büyük bir tartışma sonrası dağılmıştı..

Oasis birleşiyor mu? İngiltere, bir dönem müziğe damga vuran topluluğun birleşme ihtimalini tartışıyor. Manchester çıkışlı grubun düşman kardeşleri Liam ve Noel Gallagher Şampiyonlar Ligi finali için aynı mekânda buluşacak. Fanatik Manchester City taraftarı olan iki kardeş, cumartesi akşamı İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde takımlarının stadında izleyecek. Etihad Stadı’nda, İstanbul’a gelemeyen binlerce Manchester City taraftarı için canlı olarak yayınlanacak final maçını Gallagher kardeşler haliyle kaçırmayacak.

Liam ve Noel Gallagher kardeşler takımlarının stadında final heyecanıı yaşayacak. 10 Haziran’da İtalyan temsilcisi İnter ile İstanbul’daki finalde karşılaşacak olan Manchester City’nin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşması halinde yıllardır hayali kurulan bir birleşme de gerçekleşebilir. Aynı statta maçı izleyecek olan kardeşlerden Liam, takımlarının Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşması halinde Oasis’in birleşebileceğini açıkladı.

Oasis’in birleşmesi gündeme gelebilir

Oasis grubu kurulduğu 1991 yılından itibaren uzun bir süre İngiliz müzik dünyasına damgasını vurmuştu. ‘Wonderwall’, ‘Don’t Look Back in Anger’, ‘Stop Crying Your Heart out’, ‘Champagne Supernova’, ‘Song Bird’ ve ‘Live Forever’ gibi klasikleşen şarkılara imza atan efsanevi grubun hikâyesi, bir konserde olaylı biçimde sonlanmıştı.

Turneleri kapsamında Paris’e bir konser vermek için giden Liam ve Noel kardeşler sahne arkasında şiddetli bir tartışma yaşamıştı. Tartışma sonrası her iki taraf birbirleriyle çalışmanın artık imkânsız olduğunu dile getirmişti. 2009’dan beri küs olan kardeşler birbirleri aleyhinde basına da sık sık demeçler verirdi. Karşılıklı olarak birbirlerini suçlayan kardeşler Liam Gallagher’ın sözleri sonrası yeniden bir araya gelebilecek olmaları hayranları arasında büyük heyecana neden oldu.

Sonuncusu 2008 yılında yayınladıkları ‘Dig out Your Soul’ olmak üzere bugüne kadar toplam yedi stüdyo albümü yayınlayan Oasis, bir konser albümü, iki toplama albümü ve beş dvd içeriğini de hayranlarıyla buluşturmuştu. Grup MTV tarafından 1996’da Yılın Müzik Grubu seçilmişti.

Yok artık Beyoncé! Turneden 2.5 milyar dolar kazanacak