Yok artık Beyoncé! Turneden 2.5 milyar dolar kazanacak

Geçen yıl yayınladığı yedinci stüdyo albümü 'RENAISSANCE' ile hayranlarını mutlu eden Beyoncé, bu kez iddialı bir turneyle gündemde. 57 stadyum konseri içeren programda Avrupa ve Amerika'yı turlayacak olan yıldız isim, bu yoğun tempodan 2.5 milyar dolar hasılat elde edecek.

Kültür Sanat 12 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Beyoncé'nin yedinci stüdyo albümü 'RENAISSANCE'ın kapak fotoğrafı.

Beyoncé çağımızın en büyük yıldızı. Bu iddialı ve bir o kadar ağır yükü uzun süredir başarıyla omuzlarında taşıyan Beyoncé, pop müzik dünyasını çok yükseklerde bir yerdeki kalesinden izliyormuşçasına bir auraya sahip. Geçtiğimiz yıl yayınladığı ‘Renaissance’ isimli albümüyle Spotify listelerinde hakimiyetini ilân eden Beyoncé, şimdi de stadyumların tozunu attırmaya başladı. Uzun süre hasretle beklenen albümünü şimdi de bir turneyle taçlandıracak olan Beyoncé’nin yoğun turne programının mükâfatıysa bol sıfırlı, çok basamaklı sayılara tekabül ediyor.

Şimdiden rekorlar kırması beklenen ve 57 konserden oluşacak turneden Beyoncé’nin elde edeceği gelir yaklaşık 2.5 milyar dolar olacak. Tüm kıvraklığı ve seksiliğiyle sahnede tartışmasız bir hakimiyet kuran Amerikalı müzisyenin Avrupa’dan başlayan turnesi eylül ayında New Orleans’ta sona erecek.

En son 2018’de eşi Jay-Z ile birlikte turneye çıkan Beyoncé, 5 yıllık uzun sayılabilecek bir aranın ardından yeniden hayranlarıyla buluşacak olması heyecan yaratmışa benziyor. Turne kapsamındaki pek çok konserin bileti çok önceden tükenen Beyoncé, bu alanda da iddialı olduğunu kanıtlıyor. Günümüz koşullarında stadyum konserleri yapabilen isimlerin sayısının ne yazık ki epeyce azaldığını göz önünde bulunduracak olursak 2.5 milyar dolara ulaşan bir hasilat, Beyoncé’yi müzik endüstrisin de kraliçesi haline getiriyor. Coldplay, Elton John, Metallica, The Weeknd ve Taylor Swift son dönemde benzeri büyüklükte turne yapabilen az sayıdaki isimler arasında.

Taylor Swift’ın yıllardır beklenen turnesi başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.