Beyonce’nin başı vergi borçlarıyla belada: 2,7 milyon dolar ödemesi gerekebilir

Şarkıcı Beyonce yeni albüm turnesine hazırlanırken vergi borcu olduğunu öğrendi ve tadı kaçtı. Uluslararası Gelir Servisi (IRS) şarkıcının 2,7 milyon dolar geçmiş vergi borcu olduğunu iddia etti. Beyonce ise bu iddialara itiraz ediyor.

Kültür Sanat 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Beyonce, geçen yaz piyasaya sürdüğü yedinci stüdyo albümü ‘Renaissance’ için turne hazırlıklarında ancak öncesinde yolu mahkemeye düşebilir. Zira Kraliçe B’nin (hayranları kendisine böyle sesleniyor) gündeminde kendi açısından tat kaçırıcı mali konular var.

Uluslararası Gelir Servisi (IRS), Beyonce’un 2018 ve 2019’dan yaklaşık 2,7 milyon dolar geçmiş vergi borcu olduğunu iddia etti. Beyonce ise bu iddialara itiraz eden bir dilekçe vererek kendini savunuyor. 17 Nisan 2023 tarihli dilekçe, mahkemeden IRS tarafından 18 Ocak 2023 tarihli Eksiklik Bildirimi’nde değerlendirilen ek vergi ve cezaları yeniden değerlendirmesini istiyor. Kısacası, Beyonce kendisinden ödemesi istenilen vergi tutarının miktarın anlamsız olduğunu söylüyor ve itiraz ediyor. 20 sayfalık dilekçede ayrıca, şarkıcının “makul ve iyi niyetli davrandığı” gerekçesiyle, herhangi bir vergi borcu varsa, cezaların uygulanmaması gerektiği öne sürülüyor.

Forbes’a göre, vergi mükellefi, dilekçeyi verdikten sonra dava karara bağlanana kadar vergiyi ödemek zorunda değil. Beyonce da davanın sonuçlanmasını bekleyecek. Eğer haksız bulunursa 2,7 milyon dolarlık bir ödeme yapacak. Bu miktara, faiz cezaları da eklenebilir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)


‘Renaissance’ turnesinden en az 275 milyon dolar kazanacak

Beyonce şu anda 10 Mayıs’ta ‘Renaissance’ turnesini başlatmak için hazırlanıyor. Billboard’a göre turne ona en az 275 milyon dolar kazandırabilir. Bu arada Beyonce vergi konusunda dertli tek sanatçı da değil. Geçen yıl, şarkıcı Shakira da vergi kaçakçılığıyla suçlandı. 2013 yılında ise Grammy ödüllü Lauryn Hill, vergi kaçakçılığı nedeniyle toplam 1,3 milyon dolara varan ödenmemiş ücretler nedeniyle üç ay hapis cezasına çarptırıldı. Beyonce, turneden kazandığı paraların bir kısmını nerede harcayacak bekleyip göreceğiz.

Beyonce üç ödül birden aldı, tarihe geçtiBeyonce üç ödül birden aldı, tarihe geçti



10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.