Beyoncé’den yeni albümünü eleştirenlere yanıt: Country albümü değil, Beyoncé albümü bu

Country temalı yeni albümü 'Act II: Cowboy Carter'a sayılı günler kala Beyoncé country müzikten ilham alan yeni bir albüm çıkarma kararını eleştirenlere “Bu türe ilk girdiğimde karşılaştığım eleştiriler beni sınırlamaları aşmaya zorladı" dedi.

Kültür Sanat 21 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
'Act II: Cowboy Carter' 29 Mart'ta yayınlanacak.

Beyoncé bir ay önceki Super Bowl etkinliğinde yeni albümünü müjdelemişti. Country albümü olarak tanımlanan proje 29 Mart’ta müzikseverlerle buluşacak, ancak eleştiri de geldi. Beyoncé country müzikten ilham alan yeni bir albüm çıkarma kararını eleştirenlere “Bu türe ilk girdiğimde karşılaştığım eleştiriler beni bana getirilen sınırlamaları aşmaya zorladı” diye yanıt verdi.

Şarkıcı 2022’de yayınlanan ‘Rönesans’ albümünün devamı olacak ‘Act II: Cowboy Carter’ albümüyle ilgili hem resmi internet sitesinden hem de Instagram hesabından açıklama yayınladı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

‘Eleştiriler sınırları aşmamı sağlıyor’

“Bugün albümün piyasaya sürülmesi için 10 günlük geri sayım başladı. TEXAS HOLD ‘EM ve 16 CARRIAGES şarkılarını destekleyenlere kalpten teşekkürlerimi sunuyorum. Hot Country Songs listesinde bir numaralı single’a sahip ilk Siyah kadın olmak beni onurlandırıyor. Bu hepinizin gösterdiği destek olmadan gerçekleşemezdi. Umarım yıllar sonra bir sanatçının başarılarıyla iligili açıklamalarda ırkının bahsedilmesinin önemsiz olacağı bir noktaya gelir.

Bu albümün hazırlanması beş yıldan fazla bir süreyi kapsadı. Yıllar önce yaşadığım bir deneyimden doğdu, o zaman kendimi hoş karşılanmamış hissetmiştim… Ve çok açıktı ki öyle değildim. Ancak o deneyim sayesinde Country müziğinin tarihine daha derinlemesine dalış yaptım ve zengin müzik arşivimizi inceledim. Müziğin dünyanın dört bir yanındaki birçok insanı bir araya getirebildiğini, aynı zamanda hayatlarının büyük bir kısmını müzik tarihimize eğitim vererek geçiren bazı insanların seslerini yükseltebildiğini görmek güzel. Bu türde ilk adım attığımda karşılaştığım eleştiriler benden beklenen sınırları aşmamı sağladı. Yeni albüm kendimi zorlamamın ve türleri büküp harmanlayarak bu çalışmayı oluşturmanın bir sonucu.

Bu bir Country değil, Beyoncé albümü

Albümde birkaç sürprizim var. Derin saygı duyduğum bazı parlak sanatçılarla işbirliği yaptım. Umarım kalbimi ve ruhumu, her detay ve her sesi döktüğüm aşk ve tutkuyu duyabilirsiniz.

Bu albüme RENAISSANCE’ın bir devamı olarak odaklandım… Umarım bu müzik bir deneyimdir, gözlerinizi kapatarak baştan başlayabilir ve hiç durmadan başka bir yolculuk yaratabilirsiniz. Bu bir Country albümü değil. Bu bir “Beyoncé” albümü. Bu ‘Act II: COWBOY CARTER’ ve bunu sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum!”

29 Mart’ta yayınlanacak albüm öncesinde yayınlanan iki şarkıyı dinlemek isteyenler buyursun.

Beyoncé ilki başardı: Country müzik listesinin zirvesindeBeyoncé ilki başardı: Country müzik listesinin zirvesinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.