Beyoncé Fransızca sözlüğe girdi

Son albümü 'Act II: Cowboy Carter’ ile tarihe geçen Beyoncé'nin ismi daima zirvede. Grammy ödüllü şarkıcının ismi bu kez de Fransız Le Petit Larousse sözlüğüne eklendi.

Kültür Sanat 6 Mayıs 2024
Beyonce bu yıl 'Act II: Cowboy Carter’ adlı bir Country albümü yayınladı.

Söz konusu Beyoncé olunca her şey mümkün. Rekorlar kırılabilir, tarihe geçilebilir hatta sözlüklere bile girebilir. Grammy ödüllü şarkıcı Beyoncé’nin adı Fransız Le Petit Larousse sözlüğüne eklendi. ‘Country’ müzik türünde yayınladığı son albümüyle dinlenme rekoru kıran Beyoncé’nin adının karşılığı “ABD’li R&B ve pop şarkıcısı” olarak tanımlandı.

Bu yıl sözlüğe Beyoncé’nin yanı sıra oyuncu Cate Blanchett, Omar Sy, yönetmen Christopher Nolan, basketbol oyuncusu Lebron James ve Fransız ragbi takımı kaptanı Antoine Dupont’ın isimlerinin de yer aldığı yüz elliden fazla yeni kelime eklendi. Sözlükler ve ansiklopediler bölümü müdürü Carine Girac-Marinier Fransız haber dergisi Le Point’e bu yıl endişeleri, gelişmeyi ve güçlü hareketi yansıtan kelimeler eklediklerini söyledi.

32 Grammy ödüllü müzisyenin yeni çalışması ‘Cowboy Carter’ Billboard 200 ve Top Country Albums listelerine birinci sıradan girdi. Beyoncé müzik tarihinde country müzik listesinde 1. sıraya yerleşen ilk siyahi şarkıcı oldu.

Beyoncé yeni albümüyle zirveye demir attıBeyoncé yeni albümüyle zirveye demir attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.