Beyoncé yeni albümüyle zirveye demir attı

Beyoncé şimdiden bir western destanı olarak anılan yeni albümü 'Cowboy Carter'ın yakaladığı başarının tadını çıkarıyor. 29 Mart'ta yayınlanan albüm çıktığı günden bu yana listelerde zirvedeki yerini koruyor.

Kültür Sanat 10 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Beyoncé ABD’de daha yayınlanmadan tartışmalara neden olan albümüyle zirvede. R&B sanatçısının ağırlıklı country şarkılardan oluşan yeni albümü yayınlandığı 29 Mart’tan bu yana birinciliği kaptırmıyor. ‘Cowboy Carter’ her ne kadar muhafazakar Amerikalıların yaşadığı ABD’nin orta bölgelerinde önyargılı bir tepkiyle karşılansa da dinleyiciden büyük ilgi gördü. Alabama gibi country müziğin merkezi bazı kentlerdeki radyolar albümün çıkış parçası ‘Texas Hold ‘Em’i yayınlamaya direnmiş, gelen tepkilerle geri adım atmıştı.

Beyoncé kendi müzikal türünü yaratma iddiasında

Yaptığı bir açıklamada “Ben country albümü değil, Beyoncé albümü yaptım” diyor Teksas doğumlu müzisyen. Albümünü bu sözlerle tanımlayan 32 Grammy ödüllü müzisyenin yeni çalışması ‘Cowboy Carter’ Billboard 200 ve Top Country Albums listelerine birinci sıradan girdi. Şu ana kadar 407 bin kopya satan albüm 2024’ün de bir numarası. Öte yandan müzisyen Spotify verilerine göre dünyanın en çok dinlenen 6. şarkıcısı konumunda.

Hatırlanacağı üzere albümdeki “Texas Hold ‘Em” şarkısı müzik listesinde zirveye yerleşmişti. Böylece Beyoncé müzik tarihinde country müzik listesinde 1. sıraya yerleşen ilk siyahi şarkıcı oldu. Ancak her şey bu denli olumlu giderken ‘Cowboy Carter’ın plağını alanlar derin bir hayal kırıklığı yaşadı. Bunun nedeni de ‘Flamenco’, ‘Oh Louisiana’, ‘The Linda Martell Show’, ‘Spaghetti’ ve ‘Ya Ya’ şarkılarının plak formatında yer almaması. BBC’ye göre bunun nedeni müzisyenin bu şarkıları son anda albüme dahil etmeye karar vermesi. Oysaki plak baskıları için aylar öncesinden hazırlıklar başlamıştı.

Beyoncé önyargıları da listeleri de kırdı geçtiBeyoncé önyargıları da listeleri de kırdı geçti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.