Dolly Parton yalvarıyordu, Beyonce uyarıyor: ‘Jolene, erkeğimin peşine düşme’

Bir Dolly Parton klasiği olan Jolene'i son albümünde Beyonce de söyledi ama o orijinal şarkının sözlerini epey bir değiştirdi. Sadece bir şarkıdan değil, yıllardır konuşulan ama doğrulanmayan bir dedikodudan da söz ediyoruz.

Popüler 31 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Beyonce (Solda) ve Dolly Parton

ABD’li country müzisyeni Dolly Parton 1973 yılında bir öğleden sonra oturmuş ve yıllar içinde bir klasiğe dönüşen “Jolene”i yazmıştı. Kocasıyla flört ettiği için kıskandığı ve çok güzel bir kadındı diye tanımladığı Jolene’i kaleme aldığı o öğleden sonra bir başka hit şarkısı “I Will Always Love You” da doğmuştu.

Şarkının yayınlanışının üzerinden 51 yıl ve yüzlerce cover versiyonu geçti. Şimdiyse bir başka kraliçe, Beyonce yorumuyla karşımızda. Beyonce “Jolene” şarkısına “Cowboy Carter” albümünde kendi yorumuyla yer vererek Parton’ın bir dileğini gerçekleştirmiş oldu. Parton 2022’de Daily Show’a verdiği röportajda şarkısını Beyonce’nin söylemesini istediğini dile getirmişti: “Harika olmaz mıydı? Beyonce müthiş, müziğine bayılıyorum. Jolene’i söylemesini ve bunun olay olmasını çok isterim. Whitney Houston’ın ‘I Will Always Love You’ şarkıma yaptığı gibi. Jolene’i söylerse hayatımın en güzel günlerinden biri olur.”

Parton çok içten istemiş olmalı ki bu dileği gerçek oldu. Albümün cuma günü yayınlanmasının ardında Parton Instagram hesabından şarkıyı beğendiğini dile getiren bir paylaşım yaptı: “Beyonce o kadının başına bela oluyor ve o kadın bunu hak etmişti!”

Albümde şarkının takdimini Dolly Parton yapıyor. Şarkının girişi işlevi gören bu kısa parça Beyonce’nin 2016 tarihli Lemonade albümünden “Sorry” şarkısına bir tür gönderme. “Sorry” yayınlandığında Kraliçe B.’nin kendisini aldatan eşi Jay Z’yi anlattığı iddia edilmişti. Beyonce bu iddiayı doğrulamasa ‘Jolene’ şarkısını coverlarken şarkının sözlerinde yaptığı değişiklikler bu ihtimali güçlendiriyor.

Jolene’lere şimdiden geçmiş olsun

Orijinal versiyonunda Parton, Jolene’e erkeğini almaması için yalvararak başlarken Beyonce Jolene’i uyarıyor: Erkeğimin peşine düşme! Şarkı sözlerinin devamında ise Jolene ile sert ve kendinden emin bir şekilde konuşmaya devam ediyor: “Evet” diyor, “kıyas götürmez güzelliğin” ancak “mutlu bir adamla ailesinin arasına girmek için güzellikten ve baştan çıkarıcı bakışlardan daha fazlası gerekir.”

Ardından ‘ben de kadının bu oynadığın oyunları bilirim’ diyerek gözdağı vermeye devam ediyor: “Beni kızdırmak istemezsin”. Jay Z ile ilişkilerinin 20 yılı doldurduğunu hatırlatıp “Onu da çocuklarını da ben büyüttüm” diyor: “Onu kendisinden bile iyi tanıyorum.”

Kısa bir anlığına Jolene ile empati kuran Beyonce “Erkeğime neden düştüğünü anlayabiliyorum ama şansını başkasında dene. Bak seni uyarıyorum git kendi erkeğini bul” diyerek tehdidin dozunu bir tık artırıyor.

Orijinal versiyonu ile Beyonce cover’ını dinlemek isteyenler için buraya bırakıyor ve bu şarkından sonra Beyonce’nin “erkeğinin” peşine düşme cesareti gösterecek ‘Jolene’lere şimdiden geçmiş olsun diyoruz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.