52 yaşındaki şarkıcı Metin Arolat, İstanbul'da sahne aldığı mekanda kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. İki gün önce "Hayatta en mutlu olduğum yer sahne" demişti.

İstanbul Kozyatağı’nda bir otelde sahneye çıkan Metin Arolat, şarkı söylerken aniden fenalaştı. Kalp masajı yapılan şarkıcı, hemen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Ünlü şarkıcı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Arolat’ın menajeri Halil Yıldırım, Hürriyet’e ” Ben Antalya’daydım. Sahnede kalp krizi geçirmiş. Hemen hastaneye kaldırmışlar ama kurtarılamamış. Acı haber biraz önce geldi. Çok üzgünüz. Sevenlerinin başı sağ olsun” dedi.

Armağan Çağlayan’ın programda “Hayatta en mutlu olduğum yer sahne” demişti. Arolat programda abisinin ölümünün kendisi ve ailesi için çok büyük travma olduğunu anlatmış ve ”Hala da her gece konuşmadan uyuyamam ağabeyimle” demişti.

Pop müziğin altın çağında tanınmıştı

1990’lı yıllarda Türk pop müziğinin altın çağını yaşadığı dönemde tanınan Arolat, enerjik sahne performanslarıyla biliniyordu. 1995 yılında çıkardığı ‘Dert Değil’ adlı albümü, onu müzik dünyasında tanınan bir isim haline getirdi. Albümde yer alan ‘Karavan’ ve ‘Dert Değil’ gibi şarkılar büyük ilgi gördü.

Müziğinin yanı sıra klip yönetmenliği de yaparak sektörün farklı yönlerine katkı sağladı. Tarkan, Demet Sağıroğlu ve Hadise gibi ünlü şarkıcıların birçok kliplerini çekti.

Arolat, müzik kariyerinin yanı sıra sade ve samimi kişiliğiyle de sevilen bir isimdi. Sahne dışında gözlerden uzak bir hayat yaşamayı tercih eden sanatçı, güçlü bir hayran kitlesine sahipti. Yıllar içinde daha az müzik üretse de 90’lar Türk pop müziği deyince akla gelen isimler arasında yer aldı.

İki ay önce paylaştığı fotoğraf: Benim için en mutlu günlerin fotoğrafıdır bu

Arolat iki ay önce Instagram hesabında çocukluk fotoğrafını paylaşıp şu notu düşmüştü: “Bugün anneciğim, babamın ve abimin yanına göçeli tam 4 yıl oldu. Şimdi üçü yan yana yatıyorlar. Oysa bu foto çekilirken böyle bir şey gelebilir miydi ki aklımıza? Benim için en mutlu günlerin fotoğrafıdır bu. Hepimiz bir aradayken, henüz hiç kimse ölmemişken, dinmeyen acıyı, bitmeyen özlemi, sonsuz ayrılığı, sonsuz yalnızlığı henüz öğrenmemişken. Hepimizin bütün kaybettiklerimize dualarımı yolluyorum.”

En solda Metin Arolat, ailesiyle.