Salon İKSV, 29 Eylül’de başlayacak sonbahar sezonunda dünya çapında isimleri ağırlayacak. Jadu Heart, Yellow Days, Red Axes (Live), The Magnetic Fields, Joep Beving, Fabrizio Paterlini, Aime Simone ve Forest Swords gibi isimleri konuk olacak. Biletler satışa çıktı.

Hava sıcaklığı yer yer tahammülleri zorlasa da kaçınılmaz sona, sonbahara adım adım yaklaşıyoruz. Kültür sanat dünyasında bunun en önemli habercisi de açıklanan yeni sezon programlarıdır. Yeni sezonunu açıklayan mekânlar kervanına Salon İKSV de katıldı. Tarihi binasında yıllardır özel isimleri ağırlayan mekân bu sezon da birbirinden özel konukları ağırlamaya hazırlanıyor. İlk performans 29 Eylül’de.

Müzikseverlerin Beyoğlu’ndaki buluşma noktalarından Salon İKSV, Fransa’nın en havalı, en şaşırtıcı, en “rock’n roll” gruplarından La Femme ile 29 Eylül’de kapılarını açarken hemen ertesi gün de topluluk yeniden sahnede olacak. Ardından da  İngiliz indie pop ikilisi Jadu Heart, ilhamını son dönemin popüler müziği haline gelen 70’lerin Anadolu rock’undan alan Türk-Alman grup ENGIN, etkileyici saykedelik soul tınılarıyla Yellow Days, derin ve organik beat’lerle aralıksız dans etmeyi vaat eden Red Axes (Live), indie rock’un kent ozanlarından Stephin Merritt önderliğindeki The Magnetic Fields mekânın konukları arasında.

Salon İKSV’den Yeni Klasikler serisi

Salon İKSV yeni sezonuyla birlikte yeni bir seriye de başlıyor. Yeni Klasikler serisinde neo klasik ve minimal müziğin en önemli isimleri arasında yer alan Hollandalı Joep Beving ile İtalyan piyanist Fabrizio Paterlini İstanbul’a gelecek. Her iki isim de pandemi öncesinde yine aynı mekânda İstanbullu müzikseverlerle buluşmuştu. Joep Beving son olarak 5 Mayıs’ta Post Ep adlı EP’sini yayınlamıştı. Hollandalı piyanist 28, 29 ve 30Kasım’da üç gün üst üste Salon’da konser verecek.

Serinin bir diğer önemli ismi olan İtalyan müzisyen Fabrizio Paterlini ise 30 Haziran’da ‘Be in the Moment’ adlı teklisini yayınlamıştı. 2019’da İstanbul’da yine Salon İKSV’de konser veren piyanist bu kez 1 ve 2 Aralık akşamları aynı mekânda enstrümanının büyüleyici tınılarını müzikseverlerle buluşturacak.

Yıl bitmeden Salon İKSV’de sahne alacak diğer isimlere gelecek olursak; duygu yüklü bir R&B gecesi vaat eden Aime Simone ve ve Avrupalı eleştirmenlerin son dönemde favorileri yapımcı ve besteci Forest Swords de mekânda hayranlarıyla buluşacak. Etkinliklerin biletleri dün itibarıyla satışa çıkarken Eczacıbaşı Genç Bilet ile bu sezon da öğrenci biletleri 10 TL’den satılmaya devam edecek.

Edis ve Ceza’ya Antalya’da 35 bin kişilik koro