Edis ve Ceza’ya Antalya’da 35 bin kişilik koro

Antalya'nın nemli havasında dün gece 35 bin müziksever Fanta Fest için bir aradaydı. Konserler öncesi kuliste Güneş, Ceza ve Edis ile bir araya gelip festivale dair konuştuk. Ardından da müzikseverlerin olağanüstü coşkusuna hep birlikte tanıklık ettik.

Kültür Sanat 24 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fanta Fest'in Antalya ayağında Edis, Güneş ve Ceza sahne aldı. Biz de 10Haber olarak oradaydık.

Epey sarsıntılı bir inişin ardından Antalya’ya vardığımızda şehirde akşamki festival heyecanının reklam panolarına yansıdığını gördük. Önce genç yıldız Güneş, ardından Türkçe rapin efsanesi Ceza ve popun müstakbel kralı Edis, Fanta Fest kapsamında dördüncü buluşmaları için Antalya’da konser verecekti. Daha önceki İzmir ve Denizli gibi rotalarda büyük ilgi gören festival için belli ki Antalya da hazırdı. Resmi rakamlara göre 35 bin kişi sıcağıyla meşhur kentte konser alanını doldurmaya başlamışken biz de üç müzisyeni kuliste yakaladık.

Aralarında en kıdemlisi ve en çok konser veren Ceza başta olmak üzere hem Güneş hem de Edis, Anadolu”nun farklı kentlerinde Fanta Fest kapsamında performanslarını sergiliyor. İstanbul’da daha sık sahne alma fırsatı bulan üç müzisyenden İstanbul ile Anadolu arasında bir kıyaslama yapmasını istedim. Üçünün de ortak kanısı Anadolu’daki coşkunun çok daha büyük olduğu yönünde. Üstelik bunu söylerken Ceza’nın adeta gözleri hayranlıkla büyüyor. Gençlerin ağırlıkta olduğu bu konserlerde en dikkat çekici nokta müzisyenlere karşı duyulan derin tutku. Bunu röportaj sonrası Antalya’da da bir hayli hissedecektik. Ne de olsa burada bir nebze hasretlik vardı.

Güneş, festivalin açılışında sahnedeydi.

İptallerden rahatsız

Tam bu noktada özellikle Anadolu’da gerçekleşmesi planlanan festivallerin farklı sebepler gerekçe gösterilerek iptal edilme nedenini soruyorum Edis’e. Başarılı müzisyen, çevreye bir zarar verilmediği sürece bu tip yasakları kesinlikle doğru bulmadığını ifade ediyor. Ne de olsa bu tip organizasyonlar kentlerdeki gençlerin hem eğlenmesi hem de sosyalleşmesi için en önemli vesilelerdi. Gelelim Fanta Fest kapsamında gerçekleşen bu büyük buluşmaya.

Basın mensupları ve organizasyon ekibi kuliste sohbete devam ederken aramızdan ilk ayrılan Güneş oluyor. Son yılların en çok dikkat çeken kadın rapçilerinden olan Güneş sahneye çıktığında büyük bir uğultu duyuluyor. Anime esintileri taşıyan sahne kıyafetiyle Güneş, sevilen şarkılarının yanı sıra Pamela’nın bir döneme damga vuran şarkısı ‘İstanbul’u seslendiriyor.

Fanta Fest’e on binlerce müziksever katıldı.

Güneş sonrası akşam saatleri ilerlerken ve yarım ay gökyüzünde yükselirken bu kez sahneye bir efsane çıkıyor. 2000’lerin başından bu yana her kuşağı etkilemeyi başaran Ceza bir rock grubundan da kalabalık orkestrasıyla sahnede. Üstelik hepsi birbirinden maharetli müzisyenlerle. Ne de olsa nam-ı diğer o Ceza…

35 bin kişilik dev koro

Ceza’nın şarkılarına gençlerin her satırını ezbere söyleyerek eşlik etmesi çok etkiliyeci bir sahneydi. 35 bini aşkı seyircinin oluşturduğu bu koro görülmeye değerdi. Ceza’nın orkestrasıyla birlikte sahneden ayrılmasının ardından sahne yeni performans için hazırlanmaya başlandı. O esnada da kuliste dansçılar son provalarını gerçekleştiriyordu. Birazdan Edis ile birlikte büyük işlere imza atacaklardı.

Ceza’nın şarkılarına binlerce müziksever eşlik etti.

Önce dansçılar sahnede yerini aldı ardından da Edis, özel bir asansörle sahnenin üzeirne çıktı. Haliyle alanda büyük bir gürültü koptu. Sahneye özel seçtiği kıyafetiyle çıkan Edis, tükenmek bilmeyen enerjisiyle on binlerce müzikseveri bir an bile olsun enerjilerini düşürmeden o sıcağa rahmen dinç tuttu. Yine usta müzisyenlerden oluşan bir orkestrayı izlediğimiz performansta Edis, mor ve ötesi’nden ‘Bir Derdim Var’, Zeynep Casalini’den ‘Duvar’ ve son olarak da geçen hafta Gülşen ile birlikte seslendirdikleri bir Serdar Ortaç şarkısı olan ‘Sor’ gibi cover parçalara da yer verdi.

Gecenin finalinde sahne sırası Edis’deydi.

Saatler gece yarısına gelirken sona eren festivalin çıkışında herkes hayranı oldukları müzisyenleri dinlemenin verdiği mutlulukla konser alanından ayrıldı. Özellikle yaşı daha küçük olan dinleyiciler için bu, kuşkusuz hayatlarının en özel deneyimlerinden biriydi.  Uzun yıllardan beri var olan festival kültürünün bu güzel buluşmasından belli ki herkes memnun ayrıldı. Gecenin sonunda Fanta Fest de Antalya’dan sonra yoluna Adana konseriyle devam etmek için yeniden yollara çıktı.

Gördük ki, festivalleri yasaklayacak bir durum yok aslında.

VoiceUp A Capella Festival ile 550'den fazla müzisyen İstanbul'daVoiceUp A Capella Festival ile 550’den fazla müzisyen İstanbul’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.