Marvel'ın sevilen süper kahramanlarından Örümcek Adam çizgi roman olarak hayatımıza girdikten sonra animasyon dizisiyle ününe ün kattı. Yolculuğu beyazperde de devam etti, ama hayranların aklı hala dizide. Marvel yöneticileri "Belki bir gün" diyor.

Süper kahramanların en ünlüsü, en bilineni o. Çizgi roman olarak başladı, animasyon çizgi dizi olarak devam etti. Yıllarca maceraları izlendi, vizyondaki başarısıyla süper kahramanların da sinemaya izleyici çekebileceğini gösterdi. Serinin vizyona giren ilk filmindeki başrol Tobey Maguire nam-ı diğer Peter Parker ise kimileri için tüm zamanların en iyi Örümcek Adamı’ydı.

Yıllar içinde serinin devam filmleri girdi, rekorlar kırdı ve görünen o ki hayranların yapıma ilgisi hiç azalmadı. Yaratıcı Marvel yönetimi de bu ilginin farkında. Şirket yöneticisi Brad Winderbaum, Peter Parker ve Mary Jane’in çizgi dizi olarak geri dönebileceğinin sinyallerini verdi.

Winderbaum 1994’le 1998 arasında ekranlara gelen meşhur animasyon ‘Örümcek Adam: Animasyon Serisi’nin ‘X-Men ’97’yle aynı çizgide devam edebileceğini söylüyor. ‘X-Men’ 1992’deki ilk sürümünden beş yıl sonra 10 bölümlük bir mini diziyle devam etmişti.

Belki bir gün!

ScreenRant‘in sorularını yanıtlayan Marvel Stüdyoları Televizyon, Yayın ve Animasyon Başkanı Brad Winderbaum çizgi diziyle ilgili “Onları tekrar ekranda birlikte görmek inanılmaz olurdu. Keşke Keşke Madam Web’le (Bir ‘Örümcek Adam’ kahramanı) olan tüm o macerayı anlatabilsek! Belki bir gün… Biz hayranlar bunu kesinlikle hayal edebiliriz” dedi.

‘Örümcek Adam: Animasyon Serisi’ 19 Kasım 1994’ten 31 Ocak 1998’e kadar Fox Kids’de beş sezon boyunca gösterilmişti. 65 bölümden oluşan dizi Empire State Üniversitesi öğrencisi Peter Parker’ın Örümcek Adam olmasıyla özel hayatındaki sorunlarla hayatındaki dengeyi kurmasını anlatıyordu.

‘Örümcek Adam’ın ilk baskı çizgi romanı 1.4 milyon dolar