Pera Film, Onur Haftası'nı kuirlerin daha ideal bir dünyada var olma çabası ve kendi ideal dünyalarını kurma hikayelerine odaklanan filmlerin gösterildiği bir programla kutluyor.“Kim Daha İyi Bir Hikaye İstemez ki?” başlıklı seçki, 19 Temmuz'a kadar Pera Müzesi Oditoryumu’nda ücretsiz izlenebilecek.

31. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası 25 Haziran’a kadar devam ederken Pera Film, Onur Haftası’nı “Kim Daha İyi Bir Hikâye İstemez ki?” başlıklı programla kutluyor.

Bu sene ismini Amerikalı şair Richard Siken’ın Litany in Which Certain Things Are Crossed Out şiirindeki “Daha iyi bir hikâye istiyorsun. Kim istemez ki?” dizesinden alan program, birçok festivalden başarıyla dönmüş filmlerden oluşuyor. Pera Müzesi Film ve Video Programları, Başka Sinema Koordinatörü Cenan Tüzel’in birlikte hazırladığı seçkide, kuir karakterlerin daha ideal bir dünyada var olma çabasıyla beraber kendi ideal dünyalarını kurma hikâyeleri eksenindeki üç film yer alıyor.

21 Haziran – 19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek programda yer alan filmlerden biri Peter Strickland imzalı ‘Burgonya Dükü.’ Sidse Babett Knudsen, Chiara D’Anna ve Fatma Mohamed’in kadrosunda yer aldığı 2014 yapımı film, Cynthia ve Evelyn arasındaki efendi ve köle rollerindeki ilişkilerini anlatıyor. Programdaki diğer yapımlar ise Brooklyn’de yaşayan yaşlı bir kadının bakıcılığını yapan Filipinli trans kadın Olivia’nın büyüleyici hikâyesini anlatan ‘Ortak Bir Dil’ ve Tayvan sinemasının büyük ustası Tsai Ming-liang’ın benzersiz üslubuyla, dingince içe işleyen bir sevgi arayışı filmi, ‘Günler.’

21 Haziran – 19 Temmuz tarihleri arasındaki gösterimleri takvimine not alanlara bir de not: Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşen gösterimler ücretsiz olarak izlenebiliyor.

Kylie Minogue’dan onur ayına özel bir neşe: ‘Padam Padam’