Aylardır gündemi meşgul eden pazarlıkta Sony mutlu sona yakın. Queen grubunun tüm müzik kataloğu 1 milyar dolara müzik devinin olmak üzere. The Guardian'daki habere göre taraflar anlaşmada son safhaya geldi.

Şubat ayında çıkan bir haber müzik dünyasında uzun süre konuşulmuştu. Rock efsanesi Queen grubunun tüm şarkı kataloğunun satışa çıkarıldığı açıklanmıştı. Ancak konuşulan konu bu değildi. Zira daha önce de benzeri gelişmeler yaşanmıştı. Konuşulan şey katalog için ödenmesi düşünülen bedel. Aradan geçen zaman içerisinde grubun üye ve vârisleriyle alıcılar arasında görüşmeler devam etti. Hatta bir ara Universal Musci Group için satışın an meselesi olduğu söylenmişti. Ancak işin rengi biraz değişti.

Queen rekor kırabilir

The Guardian gazetesinde çıkan habere göre Queen grubunun tüm şarkı kataloğuu almaya yakın olan şirket Sony. Müzik devi, onlarca modern çağ klasiğinin yer aldığı bu katalıg için 1 milyar dolar ödemeye hazırlanıyor. Peki geçmişte neler olmuştu? Üç yıl önce Bruce Springsteen’in şarkı koleksiyonu 550 milyon dolarlık satış rakamıyla tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Ocak 2024’te de Michael Jackson buna yeni bir eşik ekledi. Koleksiyonunun sadece yarısı 600 milyon dolara satıldı.

İçinde ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Killer Queen’, ‘The Show Must Go On’, ‘Under Pressure’, ‘I Want It All’, ‘I Want to Break Free’ ve ‘Innuendo’ gibi çok sevilen şarkıların yer aldığı kataloğun satışı 1 milyar dolar bedelli gerçekleşirse bu bir dünya rekoru anlamına gelecek. Taraflar arasındaki görüşmelerin yakında sonuçlanması bekleniyor. Kataloğa sahip olan şirket, grubun tüm şarkılarının haklarını elinde bulunduracak. Telif haklarını içeren anlaşma uzun vadede alıcı şirkete büyük gelirler kazandırma potansiyeline sahip.

Popun kralı yalnız değil, Queen zirveye göz dikti