Rammstein'ın solisti Till Lindemann soruşturma sonucu aklandı. Berlin Başsavcılığı'nın yürüttüğü cinsel saldırı suçuna yönelik soruşturmada savcılık makamı kararını açıkladı. Yapılan açıklamada suçun gerçekleştiğine yönelik delillerin bulunamadığı belirtildi.

Rammstein’ın solisti Till Lindemann’ın hakkındaki taciz suçlaması delil yetersizliğinden düşürüldü. Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta verdiği konserin ardından bir partide tanıştığı kadına tecavüzde bulunduğu iddia edilen 60 yaşındaki müzisyen bir süredir Almanya’nın gündemindeydi. Kendisine uyku hapı verildiğini iddia eden kadın, uyandığında vücudunda morluklar olduğunu belirterek Rammstein’ın solistinden şikâyetçi olmuştu.

Olay sonrası Alman hükumeti konunun takipçisi olacağını açıklamış Berlin Başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı. Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma önceli gün sonuçladı. Yapılan açıklamada delillerin değerlendirilmesi sonucu, suç işlendiğine yönelik yeterli bulguya ulaşılamadığı açıklandı. Savcılık, Till Lindemann’ın rıza dışı ilişkiye girdiği ve iradeyi devre dışı bırakacak maddeler verildiği yönündeki suçlamalarda da yeterli delile ulaşılamadığını açıklamaya ekledi.

Till Lindemann hukuki yollara başvuracak

Haziran ayından beri devam eden soruşturma, şikayet sonucu değil, çıkan haberler ve sosyal medya paylaşımları sonrası başlatılmıştı. Rammstein grubunun solisti Till Lindemann ise en başından beri tüm suçlamaları reddediyor. Rammstein grubunun solistiyle gece kulübündeki partide tanıştıklarını ifade eden Shelby Linn’in iddialarına karşılık başsavcılık, soruşturma makamları yerine gazetecilere başvurduğu ve bu nedenle de işlendiğini iddia ettiği suçları somutlaştırılamadığı bununla birlikte tanık da dinlenemediğini belirtti.

Rammstein’in solisti Till Lindemann’ı savunan hukuk bürosu ise yaptığı açıklamada soruşturma sürecinin hızlı bir şekilde sonuçlanmasından duyulan memnuniyet ifade edildi. Bunun suçlamaya delil teşkil edecek delillerin olmamasından kaynaklandığının vurgulandığı açıklamada, hem iddia sahibine hem de müvekkillerini karalayacak yönde yayınlar yapanlara karşı hukuki yollara başvuracakları belirtildi.

Kevin Spacey setlere geri döndü