Kevin Spacey setlere geri döndü

Kevin Spacey dava sonrası beyazperdeye dönmeye hazırlanıyor. 'Control' adlı filmde sadece sesiyle var olacak oyuncu gizemlli bir karakteri canlandıracak. Yıl sonunda gösterime girecek film, dava süreçleri sonrası Spacey'nin ABD ve İngiltere gösterilecek ilk yapımı olacak.

Kültür Sanat 13 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Kevin Spacey, 64. doğum gününde mahkeme jürisi tarafından suçsuz bulundu ve dokuz ayrı suçlamadan beraat etti.

Kevin Spacey, Hollywood kapılarını yavaş yavaş aralıyor. Haziran ayında verdiği bir röportajda mahkemede aklanması halinde Hollywood yapımcılarının kendisiyle çalışmak için hazırda beklediğini söyleyen Oscarlı oyuncu bir aylık bir yargılama sonucu temmuz ayında Londra’daki mahkemede aklanmıştı. Dört erkeğe yönelik cinsel saldırı suçuyla yargılanan 64 yaşındaki oyuncu savcının ceza alması yönündeki talebine rağmen beraat etmişti.

Hakkında açılan davadan beraat eden Kevin Spacey, ‘Control’ adlı filmle stüdyolara döndü. Ancak bu dönüş biraz farklı olacak. Zira Oscarlı oyuncu filmde sadece sesiyle var olacak. İngiliz hükumetine ait teknolojik araçların kontrolünü ele geçirmeye çalışan gizemli bir karakteri canlandıracak olan aktörün görüntüsü film boyunca karşımıza çıkmayacak. Ünlü oyuncuyu sadece sesiyle tanıyacağız.

Cinsel saldırı iddiaları sonrası Netflix’in en sevilen yapılarından biri olan ‘House of Cards’ dizisinden kovulan Kevin Spacey, uzun bir aranın ardından stüdyolara bu projeyle dönmüş olacak. Genne Fallaize’in yazıp yönettiği film bu yılın sonunda sinemalarda gösterime girecek. 15 Aralık’ta Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’de aynı anda gösterime girecek olan yapımda ünlü oyuncu dava sürecinden de önce yer almaya başlamıştı. Ancak aktörün geriye dönüşü açısından bu rol oldukça önemli.

‘House of Cards’ dizisinden kovulduktan sonra hakkında ortaya atılan cinsel saldırı iddialarının artmasıyla birlikte ABD ve İngiltere’de iş bulamayan Kevin Spacey, Hırvatistan yapımı bir filmin yanı sıra birkaç düşük bütçeli Avrupa yapımı filmde boy göstermişti. ‘Control’ filmi sonrası ünlü oyuncunun başka projelerle doğrudan Hollywood’daki stüdyolarla da çalışmaya başlaması muhtemel.

'Oppenheimer', en çok izlenen 2. Dünya Savaşı filmi‘Oppenheimer’, en çok izlenen 2. Dünya Savaşı filmi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.