‘Oppenheimer’, en çok izlenen 2. Dünya Savaşı filmi

Christopher Nolan'ın 'Oppenheimer' filmi en çok hasılat elde eden 2. Dünya Savaşı filmi oldu. Bir önceki rekor yine Nolan'ın çektiği 'Dunkirk'e aitti. Listedeki diğer filmler ise 'Schindler'in Listesi' ile 'Piyanist'.

Kültür Sanat 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Sinema son yılların en bereketli dönemini yaşıyor. Bir milyar dolar hasılatı aşan ‘Barbie’ filminin ticari başarısını takip eden Christopher Nolan’ın yeni filmi ‘Oppenheimer’ bir rekora da imza attı. Atom bombasının üretim hikâyesini konu alan film, 2. Dünya Savaşı’nda geçen yapımlar arasında en yüksek hasılat elde eden yapım olmayı başardı. Gösterimi devam eden yapımın daha da yüksek bir rekora imza atması kaçınılmaz.

‘Oppenheimer’ ile kendi rekorunu kırdı

Roman Polanski’nin ‘Piyanist’ ve Steven Spielberg’ün ‘Schindler’in Listesi’ gibi bu konuda en çok izlenmiş yapımları geride bırakan ‘Oppenheimer’, yine bir Christopher Nolan filmi olan ‘Dunkirk’ü de geride bıraktı. 2017 yılında gösterime giren ‘Dunkirk’ dünya çapında gösterimde kaldığı süre boyunca 527 milyon dolar hasılat elde etmişti. İngiliz yönetmen adeta kendisiyle yarıştığı bu süreçte yeni filmiyle rekorunu da egale etti.

21 Temmuz’da gösterime giren ‘Oppenheimer’ şu ana kadar 550 milyon dolarlık hasılat elde ederek bu alandaki en yüksek seviyeye de ulaşan yapım olmayı başardı.

2. Dünya Savaşı filmleri arasında özel bir yere sahip olan Steven Spielberg’ün 1993 yapımı ‘Schindler’in Listesi’ filmi 320 milyon dolar hasılat elde etmişti. Yine bu alandaki en unutulmaz yapımlardan bir diğeri olan Roman Polanski imzalı 2003 tarihli ‘Piyanist’ ise yaklaşık 112 milyon dolarlık gelir elde etmişti. Quentin Tarantino’nun 2009 yapımı bol yıldızlı flmi ‘Soysuzlar Çetesi’ ise dünya çapında 321 milyon dolar hasılat elde ederek ‘Schindler’in Listesi’ni kılpayı da olsa geçmişti.

Hangi illerimiz Barbie’ci, hangileri Oppenheimer’cı?Hangi illerimiz Barbie’ci, hangileri Oppenheimer’cı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.