Sean Penn insanlığı yapay zekâyla mücadeleye çağırıyor

Sean Penn, yapay zekâya savaş açan ünlüler kervanına katıldı. Hatırlanacağı üzere geçen gün Sting de benzeri bir açıklamada bulunmuştu. Oscar ödüllü Penn, Hollywood senaristlerinin grevine destek verdiği konuşmasında yapay zekâyla mücadeleyi bir insanlık meselesi olarak tanımladı.

Kültür Sanat 21 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Sean Penn, başrolünde yer aldığı 'Black Flies' filmi için Cannes'da.

Sean Penn, yapay zekâ tartışmalarına dahil oldu. Ödüllü oyuncu, Hollywood senaristlerinin grevine desteğini açıklarken dayanışma çağırısında bulundu. Baş rolünde yer aldığı ‘Black Flies’ filmnin gösterimi için Cannes’da bulunan Sean Penn, düzenlediği basın toplantısında güncel konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Sean Penn, Hollywood’da iki haftadan uzun bir süredir devam eden grev hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Yapay zeka kullanımı da dahil olmak üzere, ortalıkta dolaşan pek çok yeni kavram var. Ve (yapımcılar tarafından) bu konuda herhangi bir geri adım atılmamış olması iğrenç”. Sürecin geldiği nokta itibarıyla Hollywood yapımcılarını eleştiren Sean Penn, insanlığı yapay zekânın bu yönde kullanılmasına karşılık mücadeleye çağırıyor.

Senaristlere tam destek

Sektörün çok uzun süredir yazarları, oyuncuları ve yönetmenleri altüst ettiğini söyleyen Sean Penn bu nedenle senaristlerin başlattığı greve tam desteğini sunduğunu ifade etti. 15 yıl sonra ilk kez grev kararı alan Hollywood’da çekimler durmuş durumda. Yapay zekâ kullanımı konusunda geri adım atmayan yapımcılar nedeniyle grevin ne zaman sona ereceği bilinmezliğini koruyor.

Shannon Burke’ün 2008 yılında yazdığı aynı adlı romandan Jean-Stéphane Sauvaire tarafından beyazperdeye uyarlanan ‘Black Flies’ta başrolü Tye Sheridan ile paylaşan Sean Penn, oyunculuğunun yanı sıra yönetmen, yapımcı ve aktivist kimliğiyle Hollywood’un en etkili isimleri arasında yer alıyor.

Sting uyarıyor: Yapay zekâyla bir savaş halindeyizSting uyarıyor: Yapay zekâyla bir savaş halindeyiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.