Geçen yıl 84 yaşında hayatını kaybeden çağdaş resmin ustalarından Birce Marden'ın çizdiği bir tablo açık artırmaya çıkıyor. Soyut dışavurumcu ressamın tablosunun 50 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor. Bu da bir rekor anlamına geliyor.

Çağın en önemli soyut dışavurumcu ressamlarından Brice Marden’in bir tablosu Christie’s’de satışa çıkıyor. Geçen yıl hayatını kaybeden ressamın 2007’de tamamladığı ‘Event’ adlı tablosu yeni alıcısını bulacak. Tablo için biçilen değer 30 ilâ 50 milyon dolar. New York’ta 20. ve 21. yüzyıla ait tabloların satılacağı müzayedede yerini alacak tablonun satışı ressam için bir rekor anlamına geliyor.

Brice Marden’ın tablosu mayısta açık artırmada

Knoxville, New York’ta doğan Marden, ölümüne kadar Hydra, Marakeş ve Manhattan’da çeşitli sanat galerilerini yönetti. ‘Event Marden’in imzası niteliğindeki dalgalı formları içeren altı resimden oluşan “The Propitious Garden of Plane Image” serisinin bir parçası. Benzer çalışmaları ona New York’ta ün kazandırdı. 1975’te Guggenheim Müzesi’nde, 2006’da da MoMA’da retrospektif sergiler açtı.

Müzayede öncesinde ‘Event’ tablosu Ortadoğu’nun en önemli fuarlarından biri olan Art Dubai’nin 17. edisyonunun açılış günlerinde sergilenecek. Bu aynı zamanda 17 yıl önce tamamlanan tablonun halka açık ilk sergilenişi olacak. Mayıs ayındaki açık artırma rakip müzayede evleri Sotheby’s ve Phillips’in iddialı oturumlarıyla aynı hafta gerçekleşecek. Brice Marden’in şu anki rekoru 30,9 milyon dolarla 2020 yılında Christie’s’de satışı yapılan ‘Complements adlı tabloya ait.

Popun kralı yalnız değil, Queen zirveye göz dikti