1955 yılında Vivaldi’nin ünlü ‘Dört Mevsimi’nin ilk stereo kaydına imza atan efsanevi topluluk I Musici, CSO Ada Ankara’daydı. Köklü topluluk, CSO Ada Ankara Uluslararası Orkestralar Serisi kapsamında Vivaldi ve Verdi eserlerinden oluşan repertuvarıyla sahne aldı.

10 yılın ardından yeniden Türkiye’ye gelen I Musici, 6 Nisan akşamı Ankara’da konser verdi. 1951 yılında Roma’da kurulan topluluk, müzik tarihin en uzun soluklu gruplarından biri olma özelliği taşıyor.

Pandemi nedeniyle sekteye uğrayan 70. Yıldönümü Konserleri kapsamında Ankaralı müzikseverlerle buluşan topluluk, Vivaldi’nin yeniden yorumladıkları ünlü eseri ‘Dört Mevsim’i seslendirdi. Ankaralı müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde  I Musici, 2. Dünya Savaşı sonrası kıtanın üstünü kaplayan kara bulutları sanatla dağıtmayı hedefleyen İtalyan topluluk, müzik tarihine etki edecek kayıtlara imza attı.

Savaşın küllerinden doğan dünyaca ünlü topluluk

Milyonlarca cana mâl olan savaşın ardından büyük senfoni orkestraları da üyelerinin pek çoğunu kaybetmişti. Bununla birlikte harabeye dönen kentlerde zaten konser vermek de oldukça güçtü. Bu olumsuzluklar içinde kurulan I Musici, senfoni orkestralarına kıyasla daha dar bir kadroyla müzik üretmenin mücadelesini vermişti. Senfonik konserlerin müzisyen sayısının azlığı nedeniyle yapılamadığı ortamda barok dönemin bestecileri ve eserleri yeniden değer görmeye başladı. Vivaldi’yi müzikseverlere yeniden hatırlatan topluluk ‘Dört Mevsim’ olarak da bilinen ve keman konçertolarının ilk stereo kaydına da imza atmıştı. 12 kişiden oluşan topluluk Vivaldi’nin yanı sıra başarılı Albinoni yorumlarıyla da tanınıyor.

Sırada Orlinski var

CSO Ada Ankara Uluslararası Orkestralar Serisi, 26 Nisan’da dönem müziği sahasında uzmanlaşmış virtüöz sanatçılardan oluşan ünlü Il Pomo d’Oro ve MET Opera başta olmak üzere dünyanın en önde gelen sahnelerinde yer alan prestijli ödüllerin sahibi Polonyalı kontrtenor Jakub Jozef Orlinski konseri ile devam edecek.

Hayali grubun şarkıları listeleri altüst ediyor!