Hayali grubun şarkıları listeleri altüst ediyor!

Hiç var olmamış bir grubun, var olmamış albümünün listeleri salladığını hayal edin. Kulağa biraz tuhaf gelse de ‘Daisy Jones & The Six’ dizisinde hikayesi anlatılan müzik grubu için yapılan şarkılar bir albüm olarak yayımlandı ve milyonlar bu albümü dinliyor.

Kültür Sanat 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Daisy Jones ve arkadaşları Amerika turnesinde.

‘Daisy Jones & The Six’, Amazon Prime’ın son dönemde en çok ses getiren yapımı oldu. ‘Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’ne harcanan milyonlarca doların aksine çok daha mütevazı bir bütçeyle ortaya çıkan dizi, platforma hep yapmayı arzuladığı çıkışı bir nebze de olsa mümkün kıldı.

1970’lerde rock çağının en ateşli döneminde Amerikan taşrasında müzik yapmaya çalışan bir ekibin grup olma hikâyesine odaklanan dizi, aslında yakın dönemde çok satanlar listesinde yer alan bir roman uyarlaması. Amerikalı yazar Taylor Jenkins Reis’in romanından uyarlanan 10 bölümlük dizi, bir grubun kuruluş ve çöküş hikâyesi etrafında gelişen olayları anlatırken dönemin Amerikan kültürüne ve rock dünyasına dair de güzel detaylar içeriyor.

Fleetwood Mac esintileri

Daisy Jones ve grup üyelerinin hikâyesini borçlu olduğumuz Taylor Jenkins Reid, romanını yazarken 70’lerin rock efsanesi Fleetwood Mac’ten etkilendiğini belirtmişti. Amerikalı-Britanyalı grup, kariyerinin zirvesini yaşadığı dönemde albüm satışları ve konserleriyle büyük bir başarı yakalamıştı. Tıpkı Daisy Jones & The Six gibi.

Riley Kenough ve Sam Claffin’in başrollerini paylaştığı dizi, rock müziğin altın çağına odaklanırken turnelerde albüm kayıtlarında seslendirilen şarkılar da bir o kadar ses getirdi. Hatta dizinin bile önüne geçti desek belki abartmış olmayız.

Spotify’da çok dinlenenler arasında

Blake Mills’in bestelediği ve Atlantic Records tarafından ‘Auora’ adlı albümde toplanan şarkılar Spotify’ın güncel listelerinde oldukça başarılı bir performans sergilemekte. Daisy Jones karakterini canlandıran Riley Kenough ve Billy Dunne rolüyle karşımıza çıkan Sam Claffin’in seslendirdiği ‘Look at Us Now’ şarkısı, kısa sürede 10 milyondan fazla dinleme rakamına ulaştı. Sıfırdan üretilen ve de dönemin ruhunu başarılı bir biçimde yansıtan şarkılar için elbette besteci Blake Mills de tebriği hak ediyor.

Quentin Tarantino: Yazdı, yönetti, şimdi de onun hayatını yazıp çiziyorlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.