Quentin Tarantino: Yazdı, yönetti, şimdi de onun hayatını yazıp çiziyorlar

Quentin Tarantino’nun son filmi olacağı açıklanan yapımın detayları merakla beklenirken yönetmenin ilk romanı Türkçeye çevrildi. Kitap ‘Bir Zamanlar Hollywood’da’ filminin hikâyesine odaklanıyor. Ama Tarantino cephesinde iş bununla bitmiyor, çünkü onun hayatı çizgi roman oluyor.

Kültür Sanat 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Tarantino'nun ilk romanı Türkçede.

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie’nin başrollerini paylaştığı 2019 yapımı ‘Bir Zamanlar Hollywood’da’ bu kez roman olarak karşımızda. Quentin Tarantino’nun uzun zamandır beklenen ilk romanı, İthaki Yayınları tarafından yayımlandı. Can Kantarcı’nın çevirdiği kitabı The Guardian “Bağımlılık yapan bir okuma deneyimi” olarak tanımlıyor.

Seri katil Charles Manson’ın Los Angeles’ta işlediği cinayetlerin de konu edindiği filmde yönetmen Roman Polanski’nin sekiz aylık eşi Sharon Tate’in katledilmesi işleniyordu. Filmde Sharon Tate’i son dönemin gözde oyuncularından Margot Robbie canlandırmıştı.

Hayatı çizgi roman oldu

İlk romanını okurla buluşturan Tarantino’nun kendi hayatı da çizgi roman oluyor. ‘Quentin by Tarantino’ adıyla yayımlanacak çizgi roman 17 Ekim 2023’te okurla buluşacak. Yönetmenin sinema kariyerine odaklanan çizgi romanın yayıncısı Titan Comics. Çizgi romanın Türkçesinin ne zaman yayımlanacağı şimdilik bilinmiyor. Konu hakkında açıklama yapan Titan Comics’in başkanı Duncan Baizley, projeden büyük heyecan duyduklarını, Quentin Tarantino’nun da bu çalışmayı onaylayacağını ifade etti.

Liv Tyler, 15 yıl sonra geri dönüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.