Taylor Swift, son konserinde eski sevgilisi için yazdığı bir şarkıyı 11 yıl sonra ilk kez seslendirdi. Bu sürprizle beraber 7 Temmuz'da yayınlacak albümünde şarkının yeni albümde de olacağı mesajını verdi. Hayranlarından da bir ricası vardı: Nezaket ve pozitiflik...

Söz konusu Taylor Swift ve fanları olduğunda her şey mümkün olabilir. Sadık hayran kitlesiyle meşhur Amerikalı şarkıcı Swift, son albümü ‘Midnights’ kapsamındaki Eras Turu’nda hayranlarına seslendi, söyleceği şarkıdan hareketle hayranlarından bir ricada bulundu.

Bu şarkı ilk olarak 2010’da yayınlanan ‘Dear John’du. Her zaman hikayeli ve mesajlı şarkıları seven Swift’in şarkıyı kime yazdığı hiçbir zaman kesin olarak açıklanmadı ancak hayranlar kısa süreli bir ilişki de yaşadığı rock müzisyeni John Mayer’a referansla yazıldığını düşünüyordu. İddialara göre şarkı, John Mayer ile ilişkisinden sonra yazıldı. İkilinin, John Mayer’ın ‘Half of My Heart’ şarkısında işbirliği yapmasının ardından Aralık 2009 ile Şubat 2010 arasında bir ilişkisi olduğu söyleniyor.

Taylor Swift, ‘Midnights’ albümü turnesi için ABD’nin Foxborough şehrinde yağmur altında sahnedeydi. Fotoğraf: Taylor Swift/ Twitter

Beni savunmanıza gerek yok

Bu şarkıyı en son 11 yıl önce sahnede seslendiren Grammy ödüllü şarkıcı hayranlarına yaptığı sürprizden sonra bazı hatırlatmalarda bulundu. 7 Temmuz’da yayınlanacak Speak Now (Taylor’s Version) albümüne günler kala hayranlarından sosyal medyada “naziklik ve nezaketle” hareket etmelerini istedi.

Swift, şarkıyı söylemeye başlamadan önce bu turun her gecesinde sahnede olduğu süre boyunca hep güzel şeyler yaşadığını söyledi. Bu güzel anların büyük bir kısmını da seyircinin nazik bir şekilde etkileşimde bulunduğunu görmenin kendisini mutlu ettiğini ifade etti ve hayranlarından albüm yayınlandığında aynı pozitifliği çevrimiçi ortamda devam ettirmelerini istedi:

“33 yaşındayım. 19 yaşımdayken başıma gelen hiçbir şey umurumda değil, sadece yazdığım şarkılar umurumda… Bu albümü çıkarmamın nedeni, 14 milyon yıl önce bir şarkı yazmış olabileceğimi düşündüğünüz biri hakkında sizin internette beni savunma ihtiyacı hissetmeniz için değil.”

Yeni albüm için geri sayım

İlk olarak 2010’da yayımlanan ‘Speak Now’ albümü, Swift’in 18-20 yaşları arasında yazdığı şarkılardan oluşuyor. Albüm, telif hakları mücadelesi nedeniyle yeni bir versiyonla piyasaya sürülecek. Swift, eski plak şirketinin şarkılarına ait kayıtları satması nedeniyle eserleri üzerindeki tüm haklarını kaybetmiş, bir çözüm üretmek için şarkılarını yeniden kaydetmeye başlamıştı. Swift bu albümün kendisi için çok özel olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Zira bu, şarkıcının tüm parçalarının tek söz yazarı olduğu ilk ve tek albümü.

Taylor Swift – Matty Healy aşkı 33 gün sürdü