The Weeknd, yeni Wembley Stadı'nda seyirci rekoru kırdı. Önceki gece Londra'daki konserini yaklaşık 100 bin kişi izledi. Ancak her şey bu kadar toz pembe değil. Konsere gelen izleyiciler satın aldıkları kısıtlı görüş biletlerinin söylenenden çok daha kötü bir açıya sahip olmasından ötürü şikayetçi.

The Weeknd, turnesinin Avrupa ayağında önceki gece Londra’daydı. Şu an stadyum konseri verebilecek kadar salonları dolduran birkaç isimden biri olan Kanadalı müzisyen sahnede kaldığı süre boyunca otuzdan fazla şarkı seslendirdi. Kimi otoriteler tarafından adeta bir hit canavarı olarak adlandırılan nam-ı diğer Abel Tesfaye, İngilizlerin spor mabedi Wembley’i dolduran yaklaşık 100 bin seyiriciyle bir de rekora imza atmış oldu.

Ancak her şey bu kadar toz pembe değil. The Weeknd’in konseri için Wembley’i dolduran 98 bin izleyicilerden bazılar kısıtlı görüş açısı yüzünden şikayetçi. Büyük bir heyecanla geldikleri konserde umduklarından daha kötü bir açıyla konseri izlemek zorunda kaldıklarını belirten müzisyenin hayranları memnuniyetisizliklerini verdikleri röportajların yanı sıra sosyal medya postlarında da dile getirdi.

The Weeknd bir ilke imza attı

Live Aid etkinliğinin gerçekleştiği tarihi Wembley ardından Queen’in rekorlar kıran performansları ve Wham’ın son konserine de ev sahipliği yapmıştı. 1923 yılında inşa edilen ve tarihi maçlara da ev sahipliği yapan stat 2003’te yıkılmıştı. Yerine inşa edilen modern Wembley hem İngiltere’nin milli maçlarına hem de geniş katılımlı konserlere ev sahipliği yapıyor. The Weeknd’den önce Taylor Swift ve Beyoncé de bu ikonik mekânda günlerce sahne almıştı. Ancak nam-ı diğer Abel Tesfaye’nin performansı her ne kadar büyük beğeni toplasa da neredeyse sahnenin arkasına denk gelen görüş açısı nedeniyle konuşulmaya devam ediyor. The Weeknd hayranları için büyük bir hayal kırıklığına dönüşen olay sonrası kimi müzikseverler üzüntüden gözyaşlarını tutamadı.

The Weeknd, son dönemde ilk oyunculuk deneyimi olan ve BluTV’den de yayınlanan ‘The Idol’ dizisiyle de gündem yaratmıştı. HBO yapımı dizide özellikle başrolünü paylaştığı Lily Rose Depp ile sevişme sahneleri çok konuşulan Kanadalı müzisyenin bundan sonra oyunculuk kariyerine devam edip etmeyeceği de merak konusu.

Akbank Caz Festivali’nin sürprizi Erik Truffaz