Akbank Caz Festivali’nin sürprizi Erik Truffaz

33. Akbank Caz Festivali'nde yer alacak yeni isimler açıklandı. 23 Eylül - 8 Ekim tarihlerinde gerçekeleşcek olan festivalin konukları arasında dünyaca ünlü gitarist Al Di Meola, Terence Blanchard, Gabi Hartmann, Erik Truffaz, Yumi Ito ve Tord Gustavsen gibi isimler yer alıyor.

Kültür Sanat 16 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Le trompettiste franco-suisse Erik Truffaz a souvent joué au Festival de Jazz de Montreux. Ici sur la scène du Miles Davis Hall en juillet 2011.

33. Akbank Caz Festivali geçen ay programında yer alacak yedi etkinliği duyurmuştu. 23 Eylül’de başlayacak olan festivalin programındaki yeni isimler açıklandı. Dünyaca ünlü trompetçi Eric Truffaz, Gabi Hartmann, Ayyuka, Neşet Ruacan, Yarkın Tuncer, Cem Tuncer, Wayne Shorter Tribute Band, Sissoko Segal Parisien Peirani, Şenova Ülker ve İlhan Erşahin festivalin yeni isimleri oldu.

“500 yıllık usullerle caz” şeklinde tanımladıkları müzikleriyle müziğe  geniş bir zaman aralığında taze bir soluk getiren Sub-Rehavi, 26 Eylül’de, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde sahne alacak. Akbank Caz Festivali’nin bu özel buluşmasından bir gün sonra yine aynı mekânda Türk caz sahnesin önemli isimlerinden Neşet Ruacan, Yarkın Tuncer ve Cem Tuncer ile aynı sahneyi paylaşacak.

2001’den bu yana özgün performanslarıyla dikkat çeken ve Afrobeat müziğinin efsanesi Orlando Julius ile de birlikte kayıtlar imza atan Ayyuka, 29 Eylül’de, Babylon sahnesinde dinleyicileri psikedelik rock, funk, dub ve arabesk gibi türlerle örülü bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. Akbank Caz Festivali’nin bu türler arası yolculuğundan bir gün sonra ise yine Babylon sahnesinde Paris doğumlu müzisyen Gabi Hartmann; fado geleneklerinden modern caza uzanan geniş bir alanda, çok dilli ve çok renkli müzikleriyle dinleyicilerin karşısında olacak.

Festivalin en özel anlarından biri de 3 Ekim akşamı, cazın efsane isimlerinden Wayne Shorter anısına gerçekleştirilecek gecede yaşanacak. Akbank Sanat’taki özel gecede Wayne Shorter Tribute Band, Hakan Tüfekçi ve Hakan Atala’nın da katılacağı gecede Shorter’ın eserlerini seslendirecek. Yine aynı akşam bu kez Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikal çalışmalarını Fransa’da sürdüren Sissoko Segal Parisien Peirani’den iki müzisyenin sıra dışı buluşmasına ev sahipliği yapacak.

‘Colour of Sound’un turnesi kapsamında Zoe Rahman, Akbank Sanat’ta müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. “Parıldayan bir çağdaş sanat öncüsü” olarak tanımlanan Rahman’ın konseri 4 Ekim’de. Aynı tarihte Ella and Louis Tribute konserinde, cazın usta trompetçisi Şenova Ülker ve etkileyici doğaçlamalarıyla beğeni toplayan caz vokalisti Cemre Necefbaş, Armstrong ve Fitzgerald’ın ortak kayıtlarından oluşan bol swingli bir repertuar ile şehrin köklü caz kulübü Nardis’de.

Türkiye’de müziğe bıraktığı izlerle unutulmaz bir yere sahip olan Mehmet Uluğ’un anısını yaşatmak için Akbank Caz Festivali kapsamında her yıl düzenlenen özel gecenin bu seneki konukları İhan Erşahin ve arkadaşları. 6 Ekim’de temellerini Uluğ’un attığı Babylon’da gerçekleşecek konserde notalar bu özel müzik insanı için seslendirilecek. 30 yıllık müzik yolculuğuyla tınıları dünyanın dört bir yanına uzanan eserlere imza atan dünyaca ünlü caz trompetçisi Erik Truffaz, 7 Ekim’de Babylon’daki Rollin’ & Clap! performansıyla yeniden İstanbul’da.

8 Ekim tarihine kadar devam edecek olan festivalde dünyaca ünlü gitarist Al Di Meola Terence Blanchard, Yumi Ito ve Tord Gustavsen gibi isimlerin yer alacağı daha önce açıklanmıştı. Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen festivalin konser biletleri 13 Temmuz’da satışa çıktı.

Müzik Radarı'nda Ogün Sanlısoy'dan Sarah Brightman'a herkes varMüzik Radarı’nda Ogün Sanlısoy’dan Sarah Brightman’a herkes var

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.