Geçen yıl İstiklal Caddesi'ndeki tarihi binasında kapılarını ziyaretçilere açan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi uluslararası bir ödüle lâyık görüldü. Müze Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği tarafından Yılın Sanat Kurumu olarak seçildi.

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi geçen sene tam da Cumhuriyetin 100. yılında kapılarını ziyaretçilere açmıştı. İstiklal Caddesi’ndeki tarihi binasında ziyaretçilerine merhaba diyen müze Cumhuriyet ile neredeyse yaşıt tarihi boyunca oluşturuduğu koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturmayı sürdürüyor.

Bir zamanlar bankanın Beyoğlu şubesi olarak kullanılan tarihi binadaki kapsamlı restorasyon sonrası açılan müze uluslararası camiada da ilgiyle takip ediliyor. Müze Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği tarafından Yılın Sanat Kurumu ödülüne lâyık görüldü.

Müze ödüllerine bir yenisini ekledi

Ziyaretçilerini kurucu küratör Gül İrepoğlu’nun seçkisiyle karşılayan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi mart ayında da dünyanın en prestijli ödüllerinden Muse Awards’ta yaratıcılık alanında altın, tasarım dalında ise gümüş ödüle değer görülmüştü. Ödüllerine bir yenisini ekleyen müze Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği tarafından verilen 2024 Dünya Sanat Günü Wallace Hartley Ödülleri’nde, 2024 Yılın Sanat Kurumu oldu.

Dünya Sanat Günü Wallace Hartley Ödülleri’nin jürisi tarafından bu ödüle lâyık görülen Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi bu yeni gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Ödül var ödül, İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ne ödül!

Cumhuriyet’in sanat birikimiyle oluşan bir koleksiyon ve 100. yıldan bize kalan bir müze

İş Bankası’ndan Cumhuriyet’in 100. yılına büyük armağan: Resim heykel müzesi 29 Ekim’de açılıyor