İş Bankası’ndan Cumhuriyet’in 100. yılına büyük armağan: Resim heykel müzesi 29 Ekim’de açılıyor

İş Bankası'nın resim koleksiyonunun sergileneceği, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi Cumhuriyet'in 100 yıldönümünde 29 Ekim'de kapılarını açıyor. İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi yapı uzun zamandır restore ediliyordu. Müzenin açılışının ne zaman olacağı merak ediliyordu.

Kültür Sanat 17 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet kurumlarının en önemlilerinden biri olan İş Bankası’nın, elinde bulunan sanat koleksiyonunun sergileneceği İş Bankası Resim Heykel Müzesi, Cumhuriyeti’in 100. yıldönümünde 29 Ekim’de kapılarını açacak.

İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, İstiklal Caddesi’nde Odakule’nin yanında bir süredir restorasyonu devam eden tarihi binanın , Cumhuriyet Bayramı’nda açılacağını duyurdu. Müze, uzun yıllar boyunca bankanın Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren binasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Tescilli tarihi yapının projesinde ise Teget Mimarlık imzası bulunuyor.

Kurucu küratörlüğünü Prof. Dr. Gül İrepoğlu’nun üstlendiği Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, bankanın kuruluşundan bu yana edindiği koleksiyona ev sahipliği yapacak. Müze, Osman Hamdi Bey’den Şeker Ahmet Paşa’ya, İbrahim Çallı’dan Hikmet Onat’a, 950’yi aşkın sanatçının 2.500’den fazla eseriyle Türkiye’nin en geniş özel koleksiyonlarından biri bu müzede sergilenecek. Kalıcı koleksiyonun yanı sıra müze, geçici sergilere de ev sahipliği yapacak. Odakule’nin yanındaki tarihi bina, uzun süredir devam eden restorasyon çalışmalarının bitmesi ve paravanların kaldırılmasıyla birlikte İstiklal Caddesi’nin silüetinde yerini aldı.

Türkiye İş Bankası’nın koleksiyonunun sergileneceği müze, 29 Ekim’de kapılarını açacak.

Uzun yıllardır İş Sanat’ın plastik sanatlar alanında danışmanlığını sürdüren Türk heykel sanatına kattığı kendine özgü üslubuyla tanınan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin eski rektörlerinden, heykeltıraş Prof. Rahmi Aksungur Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin plastik sanatlar danışmanlığını da üstleniyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat, Salt Beyoğulu, ANAMED, Meşher, Casa Botter ve Borusan Müzik Evi gibi sanat kurumlarına bir yenisinin eklenecek olması kuşkusuz İstiklal Caddesi’nin o özlenen günlerinin canlanmasına katkı sunacak.

İstiklal Caddesi 'turist istilasından' kültür-sanatla kurtulacakİstiklal Caddesi ‘turist istilasından’ kültür-sanatla kurtulacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.