2022 yılında gerçekleşen Oscar töreninde sunucu Chris Rock'a attığı yumrukla günlerce konuşulan Will Smith'e bu hareketi pahalıya patladı. Hollywood yıldızının eşiyle kurduğu vakıf yumruk sonrası azalan bağışlar nedeniyle kapandı.

2022’nin Oscar töreninden akılda en çok kalan an Will Smith ile Chris Rock arasında yaşananlardı. Daha doğrusu Chris Rock’ın yediği yumruk. Günlerce konuşulan olayın kurgu olup olmadığı tartışılırken Smith, aylar sonra Chris Rock’tan özür dilemişti. ancak bu olay yıldız oyuncunun şöhretine gölge düşürmüştü.

Will Smith, bireysel bağış yapacak

Will Smith’in şi Jada Smith ile birlikte kurduğu The Will And Jada Smith Aile Vakfı adlı hayır kurumu kapanıyor. Vakfın kapanma nedeni ise Smith’in Chris Rock’a attığı yumruk sonrası dramatik bir şekilde düşüş gösteren bağış miktarı. Olay sonrası gelen bağışların büyük oranda kesilmesi üzerine çift bu kararı aldı.

Vergi kayıtlarına göre, vakfın geliri 2020’de 1 milyon 760 bin dolardı. Bir sonraki yıl ise bu rakam 2 milyon 138 bin 660 dolara çıktı. Ancak Will Smith’in Chris Rock’a yumruk attığı 2022’de keskin bir düşüşle 365 bin 870 dolara indi. Variety’de çıkan habere göre, Smith ailesi vakfın kapanması hakkında herhangi bir açıklama yapmayıp sessiz kalmayı tercih etti. Çifte yakın bir kaynağa göre ise Smith ailesi bundan sonra bireysel olarak hayır işlerine destek verme kararı aldı.

Eski dostlar hoş geldiniz, buyurun perde sizin!