Eski dostlar hoş geldiniz, buyurun perde sizin!

'Hayalet Avcıları', 'Lassie', 'İhtiyar Delikanlı'... Sekiz filmlik vizyon haftasında sanki eski dostlar sözleşip misafirliğe geldi. Hoş gelmişler deyip başlıyoruz Fragmanlı Vizyon Raporu'na!

29 Mart 2024

HAYALET AVCILARI EMEKLİ OLMAMIŞLAR!

HAYALET AVCILARI: ÜRPERTİ / Ghostbusters: Frozen Empire

80’lerin klasikleri arasında yerini almış olan ‘Hayalet Avcılar’, Hollywood’un eskileri yeniden sahaya sürme hamlesinden nasibi çok önce almıştı. Yeni nesil avcıların macerasını 2016 ve 2021’de iki farklı filmle izlemiştik. Ne yalan söyleyelim bu maceralar eski dostlarımızın maceralarını mumla aratıyordu. Yapımcılar da bunu anlamış olmalı ki ‘Hayalet Avcıları: Ürperti’de usta avcılarla yeni nesil avcıları aynı macerada buluşturuyorlar.

Gil Kenan’ın yönettiği filmde yine New York’tayız. Güzel bir temmuz ayında bir anda iblisler ortaya çıkıyor ve dünyaya ikinci bir buzul çağı deneyimi yaşatmak istiyor. Eee hayalet avcılarımız buna izin verir mi sizce? Hem eski dostlarımız hem de çaylak avcılar güçlerini birleştirip hepimizi kurtarmak için maceraya atılıyorlar.


NERDE KALDIN LASSIE ÖZLEMİŞTİK SENİ

LASSIE: YEPYENİ BİR MACERA / Lassie: A New Adventure

‘Hayalet Avcıları’ geri döndü ya bir başka eski dost ‘Lassie’… Bütün dünyaya köpek sevgisini aşılayan bir kahramandı o. Birkaç kuşak onun maceralarıyla büyüdü. Köpekleri sevdiler ve köpekleri olunca da adını Lassie koydu. Yıllar sonra ‘Lassie’ yeni bir macera ile tekrar bizi selamlıyor.

Hanno Olderdissen’in yönettiği filmde çalınan bir köpeği bulmak için zorlu bir maceraya atılan üç arkadaş ve Lassie’nin hikayesini izliyoruz. Tabii ki maceranın en kritik noktasında Lassie fedakarlık da yapıyor patisini taşın altına da sokuyor!


30 YILLIK BİR BAŞYAPIT YENİDEN HUZURLARIMIZDA

İHTİYAR DELİKANLI / Oldboy

Vay ben diyorum. ‘İhtiyar Delikanlı’ hayatımıza gireli 30 yıl olmuş. Park Chan-Wook’un bu modern başyapıtı ilk gösterildiği yıllarda ne sükse yapmıştı. Eee filmi izleyince bu süksenin boşuna olmadığını da herkes anlamıştı. Hollywood’da yeniden çevrimi yapılsa da her zaman Park Chan-Wook’un ‘İhtiyar Delikanlı’sı kaldı akıllarda. ‘İntikam soğuk yenen bir yemektir’ sözünün sinemadaki karşılığı olan film 30. yıldönümü nedeniyle ikinci defa vizyonda. İzlemeyenler için kaçırmayın derim. İzleyenleri de bir başyapıtı yeniden izlemeye davet ederim.


NE OLDU SİZE NE OLDU BÖYLE?

WINNIE THE POOH: KAN VE BAL 2 / Winnie-The-Pooh: Blood and Honey 2

2022’de başlamıştı macera. Çocukluk arkadaşlarımız Winnie The Pooh ve Piglet, dostları Christopher Robin tarafından terk edildikten sonra vahşi katillere dönüşmüştü. Şimdi macerada ikinci perde! İşlenen cinayetler Christopher’ın üzerine kalır. O ise yaşananlar karşısında artık terapiye başlamıştır. Ama Winnie ve Piglet’i durdurmak mümkün mü. Bir de yanlarına Owl’u alıp Christopher’ı öldürme planları yaparlar. Kanlı ve gerilimli filmlerden uyarmadı demeyin.


BAZEN YALNIZ YÜRÜMEK GEREK

SAHİPSİZ / Surrogate

Korku gerilimden devam edelim efendim. ‘Sahipsiz’ iddialı bir film değil! Gizemli bir hastalığa tutulan ve  ailesinin yok olmasını engellemek için mücadale eden, yalnız bir anne olan hemşire Natalie’nin hikayesini izliyoruz. David Willing’in Beth King ile senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Kestie Morassi, Jane Badler, Louise Siversen rol alıyor.


KABİLE KABİLE GELİYORLAR

CİN GÜNÜ

Yerli korku gerilim filmi kontenjanında bu hafta ‘Cin Günü’ var. Hem üslup hem de biçim olarak Türk işi bir korku filmi diyeyim siz anlayın durumu! Ayhan Al’ın yönettiği, Elif Erman, Seda Emre, Nuray Erkol’un rol aldığı film bir cin kabilesinin bir aileye musallat olması üzerine…


BİR GERÇLİK ROMANI UYARLAMASI DAHA

GÜNEŞİ SÖNDÜRMEM GEREK

Emre Gül’ün çok satan gençlik romanı serisininin sinemaya uyarlaması ‘Güneşi Söndürmem Gerek’. Film, çok sevdiği sevgilisi Anıl’ı kaybeden Umut’un, hayatına kaldığı yerden devam etmeye çabalarken hiç beklemediği bir gerçekle karşı karşıya kalıp yüzleşmesini konu alıyor. Hande Türkel’in yönettiği filmde  Serra Arıtürk, Samet Kaan Kuyucu, Gürberk Polat rol alıyor. Muhtemel çok izlenecek filmlerden biri. Çünkü roman serisinin hayranları kaç zamandır bu filmi bekliyor.


TEHLİKE BELİRDİ KAHRAMAN OLMA ZAMANI

RIKI RHINO: KAHRAMAN KANATLAR / Riki Rhino The Bird Kingdom

Haftanın tek animasyonu. Yine hayvan dostlarımızın tehlike karşısında kendilerini feda edip bir kurtuluş yolu aramalarını konu ediyor. Yine diyorum çünkü son zamanlarda sinemalara gelen animasyonlarda benzer temaları izlemiştik. Bu sefer kahramanlarımız Gergedan Riki ve onun ördek arkadaşı Beni.  Topraklarını gerçekleşecek olan bir felaketten onları koruyacak olan sihirli bir tohumu aramak için bir serüven yaşıyorlar.

Ringlerden köylere aile dertleri!Ringlerden köylere aile dertleri!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.