Ringlerden köylere aile dertleri!

Vizyon coştu! 13 filmlik bir seçki var önümüzde. 'Demir Pençe' ve 'Köylüler' haftanın iddialısı. Aksiyon ve gerilim sevenler içinse 'Ölümcül Sır' var vizyon menüsünde. Türk filmleri ise iddialı ama iddialarını karşılıyor mu derseniz tartışılır!

22 Mart 2024

BABANIN HAYALİ EVLATLARIN KABUSU

DEMİR PENÇE / The Iron Claw

Sinemanın spora baktığı filmlerden biri olarak düşünülebilir ‘Demir Pençe’ ama biraz daha fazlası… Yönetmen Sean Durkin filmde Amerikan güreşinde bir döneme damga vuran Von Erich Ailesi’nin zaferler ve trajedilerle iç içe geçen gerçek hikayesini beyazperdeye taşıyor. Yani karşımızda bir aile öyküsü var. Ama bu öykü biraz çetrefilli. Çünkü baba Fritz Von Erich hayatta ulaşamadığı başarıya çocukları ulaşsın diye onları çok zorluyor. Doğa kanunu zorla düğme dikilmez, kırılır. Çocuklar da şampiyonluk yarışında yol alırken dağılıyorlar. Yani babanın hayali evlatlar için birer kabusa dönüşüyor.

Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson’ın rol aldığı film haftanın en elle tutulur filmi… Bir aile draması izlemek isterseniz tavsiye edilir!


POLONYA’DAN KÖYLÜ MANZARALARI

KÖYLÜLER / The Peasants

Yönetmen DK Welchman, Hugh Welchman’ı daha önceki filmleri ‘Loving Vincent’ filminden hatırlıyor olabilirsiniz. O filmde her bir kare, Van Gogh’un resim tekniğine uygun şekilde resmedilerek oluşturulmuştu. Welchmanlar benzer bir tekniği kullanarak bu sefer 19. yüzyıl Polonya’sının bir köyünden bir kadın hikayesi anlatıyor. Ki bu hikaye bizim için tanıdık!

Jagna, evli de olsa gönlünü Antek’i kaptırmış bir genç kız ama kendisinden çok daha yaşlı ve varlıklı bir çiftçi olan Maciej ile evlendirilir. Ki Maciej Antek’in de babası… Bu yaşlı adamın ölmesiyle de durum işin içinden çıkılmaz hale geliyor. Tabii ki köylüler için. Hem hikayesi hem de görselliği ile dikkat çeken ‘Köylüler’ haftanın öne çıkan birkaç yapımından biri…


SIRRI BIRAK AKSİYONA BAK

ÖLÜMCÜL SIR / The Bricklayer

‘Elm Sokağı Kabusu 4: Rüya Ustası’, ‘Zor Ölüm 2’, ‘Mavi Korku’ ‘İyi Geceler Öpücüğü’, ‘Dağcı’… Bu filmlerden bir tanesi bile yönetmen Renny Harlin’i anlatmaya yeter. Eski tüfeklerden ama havlu atanlardan değil. Şimdi Aaron Eckhart, Nina Dobrev, Clifton Collins Jr.’ın rol aldığı ‘Ölümcül Sır’la karşımızda.

Aslında hikayesi basit, CIA yaşadığı çaresizlikten dolayı emekliye ayrılmış eski çalışanından yardım istemek zorunda kalır. Ama bu eski adamların kendilerince yöntemleri vardır ve sonuç alırlar ama onların üzerinde hakimiyet kurmak zordur. Vail de (Aaron Eckhart) onlardan biri olarak CIA’in başına dert olan sorunu çözmek için uğraşır.

Renny Harlin hatırına izlenebilecek bir aksiyon gerilim. Liam Neeson tipi bir aksiyon gerilim. Tek fark Neeson yerine Eckhart var. Ki ona da hani yakışmış tek adamlık macera!


KORKUNÇ SEYAHAT!

QUEEN MARY’NİN LANETİ / Haunting of the Queen Mary

Hani yakın zamanda bir cruise gemisiyle tatile çıkacaksanız bu filmden uzak durun. Çünkü o tür bir gemide yaşanan dehşetli bir hikaye anlatıyor ‘Queen Mary’nin Laneti’. Gary Shore’un yönettiği filmde Alice Eve, Joel Fry, Wesley Alfvin rol alıyor. Film, Long Island’a perili olduğu düşünüldüğü için kalıcı olarak demirlenmiş olan ‘The Queen Mary’ gemisinin korkutucu hikayesini konu ediyor. Fotoğrafçı çift Anne ve Patrick Caulder, küçük oğulları Lukas ile birlikte bu yolcu gemisine binince gizemli olaylar da başlıyor. Sonrası gerilim ve korku…


TÜKENSİN ŞU GEÇMİŞ DE KURTULALIM

EVIE

Korku gerilim filmlerinin kötüsü ister yerli ister yabancı olsun pek çekilmiyor. Evie de onlardan biri. Yetişkin olarak kendi halinde biri Evie ama tabii ki geçmişinde sırlar var. Küçükken deniz kenarında bulduğu kolye de bu sırrın en önemli parçası. Pek tabii bu sır onun peşini bırakmıyor. Biz de seyirci olarak onun bu sırlı macerasını güya hop oturup hop kalkarak izleyeceğiz. Bu amaçlanmış yönetmenler Dominic Brunt, Jamie Lundy tarafından. Ama filmin amacına pek ulaştığı söylenemez. Fragman yukarda bir göz atın farklı bir tad aldıysanız iyi seyirler size.


ÇOCUK BEREKETİYLE GELİR AMA…

HÜDDAM 4: AHMER

Yabancı korku gerilimden yerliye geçtim. Çünkü kötü film kötü filmdir. Fark şurada bizim korku gerilimler düşük bütçeli olduğu için prodüksiyon farkı her kalemde filmde kendini gösteriyor. Buna fragman da dahil. Ama hikaye olarak yabancılarla aşık atar mı, atar.  Filmimiz çocuk sahibi olmak isteyen bir çiftin hayatına odaklanıyor. Erdem ile Gonca, uzun süredir çocuk sahibi olmak istiyor ve son çare olarak bir hocaya gidiyorlar. İşte lanet orada başlıyor! Bu güzide çalışma Utku Uçar tarafından yönetilmiş. Bilginize!


BİR SES BÖLER YÜREĞİMİ!

EFLATUN

Kısa film ve belgeselleriyle tanınan Cüneyt Karakuş, ilk uzun metrajlı filmi ‘Eflatun’da beş yaşında görme yekisini kaybeden bir kadının sesine aşık olduğu bir adamla yaşadıklarını anlatıyor. İrem Helvacıoğlu, Kerem Bürsin, Nazan Diper, Yıldız Kültür’ün rol aldığı bu romantik dram masalsı hikayesiyle iyi bir TV filmi gibi duruyor.


ANNE SENİ KURTARACAĞIM

SIRRINI BİLİYORUM

‘Sevginin Gücü’nü hatırlatana bir yanı var Battal Karslıoğlu’nun yönettiği ‘Sırrını Biliyorum’ filminin. Şöyle ki annesi ölümcül hasta olan küçük kızımız onu ancak bir vampirin kurtaracağına inanır. Ve bunun için geçmişinden kurtulmak isteyen bir sihirbazla yolu kesişir. Küçük kızımıza göre eğer bu sihirbaz, ki onun vampir olduğunu düşünüyordur, annesini ısırırsa işler yoluna girecektir. Eee bizim sihirbaz da çok dirense de hayata bu kızın hayaliyle tutunur ve ikili hüzünlü bir maceranın içinde bulur kendini. Timur Acar, Didem Balçın, Beren Gençalp, Reha Özcan’ın rol aldığı film haftanın yerli yapımları arasında hikayesiyle öne çıkıyor.


BEKLE BENİ BÜYÜKANNE

CESUR BALİNA KATAK / Katak: The Brave Beluga

Haftanın tek animasyon seçeneği… Christine Dallaire-Dupont, Nicola Lemay’ın yönettiği animasyonda, büyüdüğünü kanıtlamak ve çok sevdiği büyükannesinin son dileğini yerine getirmek için tehlikeli bir yolculuğa çıkan küçük bir balinanın hikâyesi anlatılıyor.


BUNLAR DA VAR

SEVMEK YÜZÜNDEN


İKİ YÜZLÜ


ÖLDÜM BİTTİM


BTOB TIME: Be Together the Movie

Türk sinemasının gamzeli güzeli Bahar Öztan veda etti!Türk sinemasının gamzeli güzeli Bahar Öztan veda etti!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.