Türk sinemasının gamzeli güzeli Bahar Öztan veda etti!

Türk sinemasının gamzeli güzeliydi Bahar Öztan. Yeşilçam'ın son döneminde yıldızı parladı ama Yeşilçam dönemi kapanınca o da köşesine çekildi. Olgunluk döneminde mesleğine geri dönmek istedi ama kanser fırsat vermedi. 61 yaşında dün yaşamını yitirdi.

Kültür Sanat 22 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yeşilçam’ın son döneminde parlayan oyunculardan biriydi Bahar Öztan. Gamzeleri nedeniyle de Yeşilçam’ın gamzeli güzeline çıkmıştı adı. Bir reklam filmiyle başlayan macera önce fotoromanlara sonra da filmlere düşürdü yolunu. 1977 yılında ‘Çırılçıplak’ filmi ile sinema oyunculuğuna başladı. Ardından ‘Şaşkın Milyoner’ (1980), ‘Sevenler Ölmez’ (1982), ‘Doktor Civanım’ (1982), ‘Baş Belası’ (1982), ‘Deli Fişek’ (1984), ‘Ortadirek Şaban’ (1984), ‘Melek Yüzlüm’ (1985), ‘Kanun Adamı’ (1985), ‘Yalvarış’ (1987), ‘Sabahın İlk Işıkları’ (1989), ‘Gün Batımı’ (1991) gibi filmlerde rol aldı.

Bahar Öztan ‘Doktor Civanım’ filminde Kemal Sunal ile başrolü paylaşmıştı.

90’larda Bodrum’a yerleşti

Özellikle Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Kadir İnanır ile oynadığı filmlerle hafızalara kazındı. Bir süre sahnelerde şarkı da söyleyen Bahar Öztan kariyerinin en yoğun zamanlarında mesleğine ara verdi. 90’larda Bodrum’a yerleşerek otel işletmeye başladı. Bir süre ABD’te yaşayan sanatçı kariyerinin ilerleyen dönemlerinde dizilerle tekrar oyunculuğa dönse de bu sefer kanserle uğraşmak zorunda kaldığı için tekrar mesleğine ara vermek zorunda kaldı.

Kanserle mücadeleyle geçti ömrü

Üç kere kanseri yenen Bahar Öztan geçen yıl mart ayında yeniden kansere yakalandığını ve yine mücadele edeceğini duyurmuştu. Etti de ama bu sefer olmadı. Dün Bora Gencer acı haberi sosyal medyadan duyurdu: “Biricik dostum dünyalar güzeli Gamzelim Bahar Öztan’ı tedavi gördüğü hastanede verdiği yaşam mücadelesinde kaybettik. Hepimiz çok üzgünüz. Tüm sanat camiasına ve ailesine sabırlar dilerim. Merhumenin cenazesi (bugün) Üsküdar Şakirin Camii’nde kılınacak ikindi namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecektir. Allah rahmet eylesin.”

Öztan bir dönemin gamzeli ve naif güzeli olarak kaldı akıllanda ve hep bu yönüyle izleyicinin hatırladığı bir isim oldu. Hayat ona olgunluk döneminde sıklıkla seyirciyle buluşmasına pek olanak vermedi. Ama o hayatın imkan verdiği ölçüde kendi hayatını kurup kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olmayı başarmıştı. Ondan geriye sıcak ve naif gülümsemesi kaldı yadigar!

 

Kemal Sunal Müzesi açıldı: 'Zübük' TV'de yok ama müzede yerini aldıKemal Sunal Müzesi açıldı: ‘Zübük’ TV’de yok ama müzede yerini aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.