Tolkien'in 'Orta Dünyası' tutkunlarının merakla beklediği güne az kaldı. 'Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı' animasyonu 13 Aralık'ta gösterime giriyor. Yapımcılığını Peter Jackson'ın üstlendiği animasyonun ilk fragmanı yayınlandı.

Orta Dünya’da yeni bir sayfa açılıyor. Yapımcılığını ‘Yüzüklerin Efendisi’ üçlemesinin yönetmeni Peter Jackson’ın üstlendiği animasyon filmi ‘Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı’ 13 Aralık’ta sinemaseverlerle buluşacak. ‘Yüzüklerin Efendisi’nde anlatılan hikâyenin 261 yıl öncesinde yaşanan büyük savaşa odaklanan animasyonun yönetmenliğini Kenji Kamiyama üstleniyor. Sinemaseverler Kamiyana’yı ‘Blade Runner’ ve ‘Siyah Lotus’tan hatırlıyor.

Animasyona ‘çocuksu’ eleşetirisi

Gösterim tarihi duyurulan animasyonun fragmanı da izleyiciyle buluştu. Orta Dünya tutkunları ilk bakışta animasyonun çizgilerini  demode buldu. Kimileriyse animasyonun görünümünü fazla çocuksu olarak nitelendirdi. Orta Dünya’nın görkemli mekânlarından Miğferdibi’nde geçen hikâyenin senaryosu Phoebe Gittins ve Arty Papageorgiou tarafından kaleme alındı. Warner Bros Animation, New Line Cinema ve Sola Entertainment filmin arkasındaki stüdyolar ve dağıtımını Warner Bros. üstleniyor. Sola Entertainment’tan Joseph Chou yapımcılığı üstleniyor. Çizgileri eleştiri konusu olan animasyona Alan Lee ve John Howe gibi isimler de katkı sundu. Her iki isim de şu anda Orta Dünya evreninin en iyi çizerleri olarak kabul görüyor.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri için geri sayım

Orta Dünya tutkunları animasyon filmi merakla beklerken Prime Video yapımı ‘Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’ dizisi için de geri sayım devam ediyor. İlk sezonu beklentilerin altında kalan dizinin ikinci sezonu 29 Ağustos’ta izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Orta Dünya’nın İkinci Çağı’na odaklanan yapım ‘Yüzüklerin Efendisi’ üçlemesinden yüzlerce yıl öncesini konu ediniyor.

Aşıklara, yoksullara ve mültecilere bu dünyada yer yok mu?