Model Bella Hadid'in yer aldığı yeni kampanyasında Yahudi karşıtlığı yaptığı gerekçesiyle ciddi tepki alan Adidas özür dileyerek reklamı kaldırdı.

Alman spor giysi ve ekipman markası Adidas, SL 72 ayakkabı koleksiyonunun yeniden tanıtımı için model Bella Hadid’le anlaştı. Marka koleksiyonu 1972 Münih Olimpiyatları için tasarlanmıştı ve  52’nci yıl dönümü nedeniyle yeniden tanıtmak istedi.

Adidas’ın sosyal medya hesaplarında paylaşılan reklama tepkiler gecikmedi. Sebep Münih Olimpiyatları’nda 11 İsrailli sporcunun Filistinli teröristler tarafından öldürülmesi, reklam yüzü Hadid’in ise Filistin’e açıkça destek veren yarı Filistinli bir model olmasıydı.

İsrail’in resmi hesabından yapılan bir paylaşım Adisas’tan şöyle hesap sordu:

“Adidas kısa bir süre önce 1972 Münih Olimpiyatlarına dikkat çekmek amacıyla ayakkabıları için yeni bir kampanya başlattı. Münih Olimpiyatları sırasında on bir İsrailli sporcunun Filistinli teröristler tarafından öldürülmüştü. Bilin bakalım kampanyanın yüzü kim? Bella Hadid, antisemitizmi yayma ve İsraillilere ve Yahudilere karşı şiddet çağrısı yapma geçmişi olan yarı Filistinli bir model. Kendisi ve babası sık sık Yahudilere yönelik kan iftiralarını ve antisemitik komploları desteklemektedir. Adidas, bir şey söyleyecek misin?”

İsrail hükümeti dışında Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) de kampanyayı “büyük bir gaf” olarak niteledi ve markadan “hatasını düzeltmesini istedi.

Bu tepkiler üzerine Adidas özür dileyerek Hadid’li fotoğrafları sosyal medya hesaplarından kaldırdı ve özür dileyerek kampanyayı revize edeceğini söyledi.

Cantona: Özgür Filistin demek anti-semitizm değil