Cantona: Özgür Filistin demek anti-semitizm değil

Futbol efsanesi Eric Cantona Hamas'ın İsrail'e saldırısı sonrası Ortadoğu'da başlayan ve yüzlerce sivilin ölümüne neden olan savaşla alakalı konuştu.

Spor 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Cantona'dan Filistin'e destek.

Fransız futbolunun efsanesi Eric Cantona pek çok farklı konuda sunduğu aşırı fikirlerle dikkat çekiyordu. Manchester United efsanesi isim son olarak Katar’daki Dünya Kupası’nı izlemek yerine dünyanın ücra ülkelerindeki fakir mahalleleri gezerek buradaki çocuklara futbolu sevdirmeye çalışacağını belirtmişti.

Cantona Hamas’ın İsrail’e saldırısı sonrası başlayan savaşla alakalı konuştu. İsrail’in Gazze şeridine saldırılarının sürdüğü ve Hamas militanlarının da sivilleri hedef aldığı savaşta yüzlerce insan hayatını kaybetti. Batı dünyasından ağırlıklı olarak İsrail halkına destek gelirken Cantona Gazze’de yaşayan sivilleri unutmadı.

Efsane futbolcu “Filistinli insanların haklarını savunmak Hamas destekçiliği olmuyor. ‘Özgür Filistin’ demek anti semitizm ya da Yahudilerin haklarının sömürülmesini istemek gibi bir anlama gelmiyor. ‘Özgür Filistin’ demek 75 senedir İsrail’in Filistin’e uyguladığı haksızlıkların bitirilmesi demek. Yarısı çocuk olan 2.3 milyon insanı dünyanın en büyük açık hava hapishanesinden çıkarmak demek. ‘Özgür Filistin’ demek İsrail’in uyguladığı apartheidın bitirmek demek. ‘Özgür Filistin’ demek Filistinlilere ülkeleri üzerindeki özerk hakların verilmesi demek” şeklinde konuştu.

AB'nin Başkentinde terör saldırısı: Maça gelen iki İsveçli öldürüldüAB’nin Başkentinde terör saldırısı: Maça gelen iki İsveçli öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.