Netflix'in en popüler işlerinden 'Emily in Paris' beklenmedik bir şekilde siyasi bir meseleye döndü. Paris'te geçen dizinin Roma'ya taşınması ihtimali Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u tedirgin etti.

‘Emily in Paris’ (Emily Paris’te) dizisi köpek dışkısı ve çöpün olmadığı yüksek ökçeli ayakkabılarla rahatça yürünen Arnavut kaldırım sokakları, Paris Olimpiyatları’nda kirliliği nedeniyle yarışların ertelenmesine neden olmamış gibi görünen Seine nehriyle gerçeklikten uzak bir Paris tasviri yapıyor.

Ancak bu yayınlandığı Netflix plaformunun en popüler işlerinden biri olmasına engel değil. Dört sezondur devam eden dizi hayatı boyunca Chicago’da yaşamış tipik bir Amerikalı genç kadının iş için Paris’e taşınmasıyla başlıyor. Bir reklam ve halka ilişkiler ajansında çalışan Emily’nin Paris’teki hayatı garip bir şekilde izleyiciye iyi geliyor. Elbette onun hayatında da aksilikler oluyor, ancak o masallardan fırlamış gibi görünen Paris’te her zorluğun üstesinden şıp diye geliyor. ‘Dünyanın en romantik şehri’nde olduğunu hissettiği bir aşk hayatı da var.

Hem şehre aşık oluyor, hem de şehirdeki bazı yakışıklı adamlara… İzleyici de bundan etkilenmiş olacak ki dizinin etkisiyle şehre turistler akın etti, emlak piyasası hareketlendi.

Ancak dördüncü sezonun sonunda yaşananlar Fransa’yı tedirgin etti. Emily’nin çalıştığı ajans İtalya’nın başkenti Roma’da ofis açtı ve Emily’yi burada çalışmak üzere görevlendirdi. Emily için Roma yalnızca doyduğu yer de değil üstelik. Yeni aşkını da bu şehirde buldu. Dizi finalinde Emily artık Roma’ya yerleşmişti.

Bu gelişme popüler kültürün bir parçası olan diziyi beklenmedik şekilde siyaset arenasına taşıdı. Dizinin Fransa’nın imajını olumlu etkilediğini söyleyen  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ‘sert’ konuştu: “Emily Paris’e dönmeli! Bunun için çetin bir savaş vereceğiz. Emily’nin  Paris’te kalmasını isteyeceğiz. ‘Emily Paris’te’nin Roma’da olması çok saçma.”

Macron’un eşi, Fransız first lady Brigitte Macron dizininin son sezonunda konuk oyuncu olmuştu. Asıl mesleği öğretmenlik olan 71 yaşındaki first lady kısa bir sahnede kendisini canlandırmıştı. İlk sezonda da Emily’nin Instagram postunu paylaşarak dizide ismen de olsa yer alan Brigitte Macron’un konuk oyuncu olarak dahil olması belki de dizinin Paris’te devam etmesi için bir tür teşvikti.

Variety dergisine konuşan Macron eşinin dizide konuk oyuncu olmasından son derece memnun olduğunu anlattı: “Çok gurur duydum, o da keyifle dizide yer aldı. Sadece birkaç dakikalık bir sahneydi, ama bence onun için çok güzel bir anı oldu.”

Macron kendisinin diziye konuk olma teklifi alıp almadığı sorulduğunda ise “Brigitte kadar çekici değilim” diyerek eşini övmeyi de ihmal etmedi.

Bu arada Macron’a cevap gecikmedi. Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri X hesabından yaptığı paylaşımda Macron’u etiketleyerek “sakin olun sevgili Macron, Emily Roma’da gayet iyi. Sonuçta kalplere söz geçiremezsiniz. Bırakın o karar versin” diye yazdı.

Emily in Paris de greve takıldı