Malatya'da 5,9 büyüklüğündeki deprem anında engelli ilkokul öğrencisini kucağında taşıyarak binadan çıkaran öğretmene başarı belgesi verildi.

Malatya’nın Kale ilçesinde çarşamba günü yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem esnasında fedakar bir ilkokul öğretmeni örnek davranış sergiledi. Mehmet Akif İlkokulu’nda eğitim gören engelli öğrenciyi kucağında taşıyarak binadan çıkaran Şura Özçelik öğretmene başarı belgesi verildi.

Şura Özçelik  özel eğitim öğretmenlerinin sürekli kaygı hali yaşadığını, bunun deprem anında en yüksek düzeye çıktığını anlattı: “O anda tek düşündüğüm öğrencim oldu, onu nasıl güvenli alana güvenli şekilde nasıl götürebilirim diye. Okulda idaremizin talimatlarıyla tahliyemizi sağladık. Burada 6 Şubat depreminde rol alan öğretmenlerimizin ne kadar zorlu süreçten geçtiğini daha iyi anladım. Onları da yürekten kutluyorum. Fedakarlıkları için tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Şura öğretmene başarı belgesini teslim Malatya Valisi Seddar Yavuz ise “Böylesine heyecanlı bir günde Şura öğretmen güzel bir davranış sergiledi. Kıymetli öğretmenimizin yapmış olduğu bu güzel davranış, aslında öğretmenlerimizin kendilerini, aziz milletimizin evlatlarına adadığını gösteren örnek bir davranış” dedi.

Malatya’da 5,9 büyüklüğünde deprem: 6 Şubat depremiyle bağlantılı