Avustralya'da yapılan araştırmaya göre 29 yaşından küçükler ya da başkalarının hayatlarıyla ilgili içerikler izleyenler, YouTube'dan olumsuz etkilenebilirler. Araştırma, ayrıca algoritmaya sorumlu olma uyarısında bulunuyor.

Avustralya’da Griffith Üniversitesi’nden Dr. Luke Balcombe ve Emeritus Prof. Diego De Leo, Youtube’un, bu platformu sık kullananlardaki yalnızlık ve akıl sağlığı üzerindeki etkisini araştırdı. 

YouTube’dan en olumsuz etkilenenlerin 29 yaşın altında olanlar ya da düzenli olarak başkalarının hayatlarıyla ilgili içerikler izleyenler olduğu tespit edildi.

YouTube gibi platformlarda içerik oluşturanlar ve takipçileri arasında uzaktan ilişkilerin gelişmesinin endişe kaynağı olabileceğini belirten araştırmanın baş yazarı Dr. Luke Balcombe “Bu çevrimiçi ilişkiler, örneğin sosyal kaygısı olan insanlar için bir boşluğu doldurabilir, ancak özellikle gelişim yıllarında önemli olan yüz yüze etkileşimlere girmediklerinde sorunlarını daha da kötüleştirebilir” diyor.

Balcombe, “Yalnızlıkla mücadele etmek ve olumlu ruh sağlığını desteklemek için bireylerin YouTube’da geçirdikleri zamanı sınırlamalarını ve diğer sosyal etkileşim biçimlerini aramalarını öneriyoruz” önerisini yapıyor.

Çalışmada, günde iki saatten fazla YouTube kullanmanın yüksek sıklık, günde beş saatten fazla kullanmanın doymuş kullanım olarak sınıflandırıldığı belirtilirken, tehlikeli içerikleri kullanıcılara sunma konusunda algoritmaya daha fazla görev verilmesi ve bazı konularda önerilerin önüne geçilmesi için çalışmalar yapılması gerektiği ifade ediliyor.

Twitter, Türkiye’nin ilettiği mahkeme kararlarını paylaştı: 4 hesap, 409 Tweet’e erişim engeli uyguladık