AK Partili Mustafa Elitaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'final seçim' açıklamasıyla ilgili ''Millet isterse biz liderimizle ölüm bizi ayırıncaya kadar devam etmek isteriz'' dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘final seçim’ açıklamasıyla ilgili ”Millet isterse biz liderimizle ölüm bizi ayırıncaya kadar devam etmek isteriz” dedi.

Erdoğan dün  Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) toplantısında yerel seçimlere ilişkin şunları demişti: “Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim. Çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak.”

Bugün Kırşehir’de konuşan AK Partili Elitaş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yasa gereği aday olmasının mümkün olmadığını hatırlatırken ‘millet isterse’ bunun değişebileceğini söyledi.

‘Ölüm bizi ayırıncaya kadar devam etmek isteriz’

Elitaş’ın sözleri şöyle: “Cumhurbaşkanımız akşam TÜGVA’da gençlerle yaptığı toplantıda böyle bir ifadede bulundu. Siyasete nasıl devam edileceği konusu, halkın gönüllerinin işidir. Biz birlikte 23 yıldır beraber çalıştığımız, yol arkadaşı olmaktan gurur duyduğumuz, bir ustadan öğrendiğimiz siyaseti vatandaşla kucaklaşan, vatandaşın gönlüne girmeyi olağanüstü şekilde bilen, belki dünya tarihinde olmayan, her girdiği seçimi kazanan bir liderle beraber olmak bizim için çok büyük bir şeref. Cumhuriyet tarihi Sayın Cumhurbaşkanımızın başarılarını herhalde altın harflerle yazacak. Şu anda bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın 2028 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde Anayasa gereği 3’üncü kere aday olması mümkün değil. Ama millet, ‘Tayyip Erdoğan devam etsin’ diye isterse o konuda siyaset üzerine baskı yaparsa, siyaset kurumu da bu konuyla ilgili bir kanaat oluşturursa biz liderimizle ölüm bizi ayırıncaya kadar devam etmek isteriz.”

Erdoğan 31 Mart için ‘final’ dedi: Yasaya göre bu benim son seçimim