Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş eşinin dövdürdüğü gazetecilerden özür diledi: ‘Onun dövdürdüğü bazı gazeteciler bana çok destek oldu.’

Ankara’da suikastla öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş son duruşmada eşinin bazı gazetecileri dövdürdüğü iddialarını doğrulamış, onu ayıpladığını anlatmıştı; dün katıldığı canlı yayında yine o konuya değindi ve gazetecilerden özür diledi.

KRT’de canlı yayına katılan Ayşe Ateş gazetecileri dövdürdüğü dönemde eşiyle kavga ettiğini anlattı:

“Sinan’a ‘Senin iki çocuğun var, ne yapıyorsun? Bu çok çirkin, sana yakışmıyor, benim aklık almıyor’ dedim. O da ‘yapmak zorundayım, Genel Merkezden talimat geliyor. Yapmazsam ceza keserler’ dedi. Bu olaylardan sonra tartıştık ve günlerce konuşmadık. Kısa süre sonra Sinan da görevden alındı. Belki de istediklerini Sinan yapmadı ve o yüzden mi görevden alındı diye düşünüyorum.”

‘Benim sesim oldular’

Ayşe Ateş o gazetecilerden “O gazetecilerin hepsinden özür diliyorum. Onun adına özür diliyorum. Haklarını helal etsinler. O ahirete gitti. Onun dövdürdüğü bazı gazeteciler bana çok destek oldu. Bizim dürüst ve namuslu gazetecilere ihtiyacımız var. Benim sesim oldular. Benim söyleyemediklerimi onlar söyledi. Bu olaylar keşke olmasaydı” diyerek özür diledi.

Ayşe Ateş: Sinan bana ‘Yönter ve Yalçın beni öldürmek için talimat verdi’ dedi