DEVA Partisi lideri Ali Babacan, yerel seçime kendi adayları ile gireceklerini duyurdu. Babacan, "DEVA Partisi önümüzdeki yerel seçimlerde, tüm ülke sathında kendi ismiyle, kendi amblemiyle, kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştır" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Tüzük Kongresi’nde, yerel seçimde ‘ittifak’ yapıp yapmayacaklarına ilişkin tartışmalarına son noktayı koydu.

Babacan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, kendi adaylarını çıkaracaklarını duyurdu.

‘Kendi ismiyle, kendi amblemiyle’

Ali Babacan, söz konusu konuşmasında şunları kaydetti:

“DEVA Partisi önümüzdeki yerel seçimlerde, tüm ülke sathında kendi ismiyle, kendi amblemiyle, kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştır. Kararımız ülkemiz için, partimiz için hayırlı olsun.”

İyi Parti de tek başına girme kararı almıştı

İyi parti yerel seçime kendi adaylarıyla girme kararı almıştı. Karar, partinin Genel İdare Kurulundan oy çokluğu ile çıkmıştı.

İyi Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, “Mansur Yavaş ve İmamoğlu desteklenecek mi?” sorusuna da “Alınan karar çok net” demişti.

Zorlu, “GİK toplantısı sonucu hazırlanan metin çok açık. Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade bir biçimde metni olduğu gibi okuduğunuzda her şey çok net” sözlerini kullanmıştı.

Zorlu, bu kararın oy birliğiyle alınıp alınmamasına ilişkin soruyu da “Birkaç arkadaşımızın farklı görüşleri oldu. Yüksek ölçüde oy çokluğu diyebiliriz.” şeklinde yanıtlamıştı.

Zorlu’nun ardından bir televizyon programında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener de Ankara ve İstanbul dahil seçimlere tek başına girme kararı aldıklarını söylemişti.

CHP, YSK’dan seçmen listelerini istemedi: Yerel seçimlere hazırlanamıyoruz