CHP, YSK’dan seçmen listelerini istemedi: Yerel seçimlere hazırlanamıyoruz

Siyasi partiler, yerel seçimler için izleyecekleri politikaları belirlerken YSK’ya seçmen listeleri için resmi başvurularını yapıyor. Fakat , ‘Değişim’ çağrıları eşliğinde devam eden kongrelerine odaklanan CHP, YSK'ya seçmen listeleri için başvurusunu geç yaptı. Listeler henüz partiye ulaşmadı.

Siyaset 28 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

28 Mayıs Genel Seçimleri’nden mağlup ayrılan ana muhalefet partisinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğünde başlayan ‘Değişim’ süreci tartışmalı şekilde sürerken parti, Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere hazırlanıyor. 

Seçimlere hazırlığın ilk aşaması olan YSK’dan talep edilmesi gereken ‘Seçmen Listeleri’nde ise CHP’de kriz yaşanıyor. 26 Eylül’de yapılan Parti Meclisi toplantısında, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik’in seçmen listelerini YSK’dan geç talep ettiği, bu nedenle partinin elinde Mayıs ayından bu yana güncellenen, YSK’da bulunan resmi listenin bulunmadığı ortaya çıktı. 

CHP kaynaklarının 10Haber’e aktardığına göre CHP, YSK’dan en son seçmen listesini 26 Mayıs’ta istedi. Yeni listelerin istenmesi için son tarih ise 1 Ekim olarak açıklandı. 

‘Seçmen bilgilendirme bütçesi sosyal medya için kullanıldı’

CHP yönetiminin listeleri YSK’dan istemediği ise Parti Meclis’inde Ak Parti’nin seçmen kaydırdığı üzerine konuşulurken ortaya çıktı. 

Öte yandan kaynaklar, 14 Mayıs öncesi yöneticilerin YSK listelerini hatırlattığı iddia ederken güncel görevdeki Devrim Barış Çelik’in sorulara yanıt veremediğini söyledi. 

İddialar hakkında aradığımız Çelik’e ise ulaşamadık. 

Listelerin olmaması ya da eksik olması nedeniyle ilçe başkanları, seçim çalışması yapamadıkları konusunda partiyi uyardı.

Parti meclisinde konuşulan kritik konulardan biri de partinin ikametgah kayıtlarıyla ilgili seçmenlerini bilgilendirme süreciyle ilgiliydi. 

Toplantıya katılan kaynaklara göre CHP’nin bilgilendirme süreciyle alakalı bütçesi, kongrelerle ilgili sosyal medya kampanyalarına ve yüksek takipçili sosyal medya hesaplarına aktarıldı. 

CHP’de Onursal Adıgüzel’in yerine Devrim Barış Çelik getirildiCHP’de Onursal Adıgüzel’in yerine Devrim Barış Çelik getirildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.