Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından dün DEM Parti’nin Sultangazi ilçe binasını kurşunlayan iki saldırganın yakalandığını duyurdu. Saldırının sahte plakalı bir araçla gerçekleştirildiği açıklandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) İstanbul Sultangazi’deki binasına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce dün silahlı saldırı düzenlendi. Kurşunisabet eden camlar kırıldı.

Sultangazi İlçe Eşbaşkanı Faruk Kaya mahalle sakinlerinden saldırının saat 05.00 sularında yapıldığı bilgisini aldıklarını paylaştı. Polisler ilçe binasında inceleme yaptı.

Saldırının olduğu akşam DEM Parti ilçe binasının önünde basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı. Ayrıca saldırıda parti binasına 11 el ateş edildiği açıklandı. Saldırıyı yapanların bulunmasını isteyen DEM Parti Sultangazi İlçe Başkanı Faruk Kaya “Eğer haklarımızı korumak istiyorsanız bu olayı aydınlatacaksınız. Eğer aydınlatmazsanız siz de aynı şekilde töhmet altında kalacaksınız” dedi. 

DEM Parti Esenyurt ilçe eşbaşkanları gözaltına alındı

Saldırıyla ilgili bugün Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Emniyet açıklamasında kurşunlanmanın kendilerine öğlen 12.20’de haber verildiğini, bunun üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün harekete geçtiğini belirtti. Çalışmalar sonucu olayı gerçekleştirenlerin sahte plakalı araç kullandıkları ve saldırganlardan M.K.’nın bu araçla yakalandığını duyurdu.

DEM Parti’ye saldıranların yakalandığı sırada ele geçirilen silah ve mermiler.

Emniyet M.K.’nın daha önceden suç kaydı olduğunu şu sözlerle duyurdu: 

“2 ayrı kasten yaralama, parada sahtecilik, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet, mala zarar verme ve konut dokunulmazlığı ihlali’ suçlarından kaydı bulunduğu tespit edilmiştir.”

Devam eden çalışmalardan M.K.’nın olaydan önce T.Ç. ve İ.G. ile irtibatlı olduğunun tespit edildiği ve T.Ç.’nin adresinde yakalandığı anlatıldı. İ.G.’yi yakalamak için çalışmaların ise sürdüğü bildirildi.

Emniyet açıklamasının sonuna “Halkımızın huzurunu kaçıran tüm suç odaklarına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” notunu düştü.

DEM Parti, Kızıltepe belediye başkanı hakkında disiplin soruşturması başlattı