Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gazze'deki savaş nedeniyle İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya 'katliam politikasını sürdürüyor' sözleriyle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gazze’deki savaş nedeniyle İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya ‘katliam politikasını sürdürüyor’ sözleriyle yüklendi.

Hamas’ın saldırısı sonrası İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı işgal harekatının üstünden dört aydan fazla geçti. Bu süre zarfında iktidar söylem düzeyinde tepkilerini ‘doruk’ noktasına ulaştırırken İsrail’le siyasi ve ticari ilişkiler devam ettirildi. Hatta Erdoğan, İsrail’i ‘terör devleti’ ilan ederek Netanyahu’ya da ‘Hitler’ benzetmesi yaptı. Yerel seçimlere giderken bu gerilim iç politika için de önemli bir başlık haline geldi.

Antalya Diplomasi Forumu’nda konuşan Erdoğan, yine İsrail’e yüklenerek “Netanyahu hükümeti katliam politikalarını dün olduğu gibi pervasızca sürdürebiliyor. Batılı güçler ise iki yüzlü politikalarıyla dökülen kana ortak oluyor” dedi.

‘Gazze’de yaşanan soykırım girişimidir’

Erdoğan, Batılı ülke ve kuruluşlara şu sözlerle yüklendi: ”Dünyanın İflas bayrağını çektiğini yer Gazze olmuştur. İsrail’in sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırıları sonucunda bugüne kadar 30 bin Gazzeli şehit edildi. 70 binden fazla Filistin’li yaralandı yaklaşık 2 milyon insan evlerinden uzakta göçe zorlandı. Gazze’de sadece çocuklar, kadınlar, siviller canice katledilmedi. Aynı zamanda milyarca insanın hukuka olan inancı yok edildi. Söz konusu İsrail olunca BMGK’nın AB’nin sürekli hak hukuktan bahseden kurumlarının yıllardır bize örnek gösterilen yapıların ne kadar aciz ve işlevsiz olduğunu hep birlikte gördük. Gazze’de yaşananlar kesinlikle bir savaş değildir, bir soykırım girişimidir. Çünkü savaşın bile uyulması gereken bir ahlakı, hukuku vardır.”

‘Terör’ atışması: Erdoğan ‘Gazze’ dedi, Netanyahu ‘Türk köyleri’