Erdoğan: Hitler özentisi Netanyahu her gün yeni bir kırmızı çizgiyi aşıyor

Kabine toplantısı sonrası İsrail'in son Refah saldırılarına atıfla Netanyahu'ya yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı'na "Hitler özentisi" yakıştırması yaparak "Her gün yeni bir kırmızı çizgiyi aşıyor" dedi.

Dünya 13 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

7 Ekim’de Gazze’de başlayan savaş Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerde gerilimi artırmaya devam ediyor. Daha önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Hitler benzetmesi nedeniyle tartışma yaşayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yılın ikinci kabine toplantısını kabine toplantısı sonrası yine İsrail yönetimini hedef aldı.

Erdoğan bu akşam Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın daveti üzerine, Dünya Hükümetler Zirvesi katılmak için Dubai’ye hareket edeceklerini, onur konuğu olarak davet edildikleri bu yılki zirvede ikili temaslarının yanı sıra zirveye katılan diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi.

Ardından Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’nin davetine icabetle Kahire’ye geçeceklerini aktaran Erdoğan, Sisi ile ekonomi, ticaret, turizm, enerji ve savunma başta olmak üzere ülkeler arasındaki pek çok konuyu istişare edeceklerini ifade etti.

“Hiç şüphesiz her iki ülkede de gündemimizin ilk sırasında Gazze’ye yönelik artan İsrail saldırıları olacaktır” diyen Erdoğan Netanyahu’ya verdi veriştirdi:

“Hitler özentisi Netanyahu yönetimi, 7 Ekim’den beri sürdürdüğü vahşet ve katliam politikasında her gün yeni bir kırmızı çizgiyi aşıyor. Bu sabah, güvenli bölge olarak ilan ettikleri ve Gazze’nin kuzeyinden zorla çıkarılan yaklaşık 1.5 milyon Gazzeli’nin sığındığı Refah’a saldırdılar. Doğrudan sivilleri hedef aldıkları bu saldırılarda 100’den fazla Gazzeli kardeşimiz şehit oldu, yüzlercesi de yaralandı. İsrail’in bu pervasızlığının sebebi, Batılı güçlerin ‘tavşana kaç, tazıya tut’ diyen ikiyüzlü politikasıdır.

Batılı güçler, sahne önünde İsrail’e itidal çağrısı yaparken, Hamas bahanesinin arkasına saklanarak Netanyahu’nun katliamlarına göz yumuyorlar, silah ve mühimmat desteği vermeye devam ediyorlar. İslam dünyasının da maalesef İsrail’i durdurma, katliamların önüne geçme, zulme engel olma noktasında yetersiz kaldığını görüyoruz. Emirlikler ve Mısır’da gerçekleştireceğimiz görüşmelerde, Gazzeli kardeşlerimiz için daha başka neler yapabiliriz, buna bakacağız. Türkiye olarak akan kanın durması için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Rabb’im, çok zor günler geçiren Gazze halkının ve Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Ziyaretlerimizin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Öte yandan kabine toplantısında ABD ile yürütülen F-16 görüşmelerine değinen Erdoğan “Amerika Birleşik Devletleri ile bir süredir yürüttüğümüz F-16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemize yönelik kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte inşallah Türk savunma sanayi, bundan sonra daha hızlı yol alacaktır” dedi.

Erd0ğan-Netanyahu arasında ‘Hitler’ gerilimi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Aralık ayı sonundaki atışmada Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelttiği “Hitler” eleştirisine yanıt vererek, “Erdoğan bize ahlak dersi verecek son kişidir” demişti.

İsrail Başbakanı X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söylemişti:

“Kürtlere soykırım uygulayan, kendi yönetimine karşı çıkan gazetecileri hapse atma konusunda dünya rekorunu elinde bulunduran Erdoğan, bize ahlak vaazı verecek son kişidir. İsrail Silahlı Kuvvetleri, Erdoğan’ın övdüğü ve üst düzey yetkililerine ev sahipliği yaptığı, dünyanın en menfur ve zalim terör örgütü Hamas-IŞİD ile savaşan ve yok eden, dünyanın en ahlaklı ordusudur.”

Refah'ta gergin bekleyiş: İsrail baskınında 94 Filistinli öldü, iki esir kurtarıldıRefah’ta gergin bekleyiş: İsrail baskınında 94 Filistinli öldü, iki esir kurtarıldı

Güney Afrikalı Bakan: İsrail istihbaratından tehditler alıyorumGüney Afrikalı Bakan: İsrail istihbaratından tehditler alıyorum

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.