Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapacağı iade-i ziyaretin detayları belli oldu. Ziyaret 11 Haziran saat 16.00’da CHP Genel merkezinde olacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 11 Haziran’da CHP Genel Merkezi’nde ağırlayacaklarını söyledi. Özel görüşmenin saatini 16.00 olarak açıkladı.

İki lider 2 Mayıs’ta AK Parti Genel Merkezi’nde 1 saat 35 dakika görüşmüştü. Bu AK Parti ve CHP genel başkanları arasında 2016’dan bu yana yapılan ilk görüşmeydi. Görüşmenin ardından Erdoğan “ilk fırsatta CHP’ye iade-i ziyaret yapacağını” söylemiş ve Türkiye’de siyasetin “yumuşama sürecini” başlatmak istediğini dile getirmişti.

Özel’in ziyaretini de yorumlayan Erdoğan “Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz” mesajı vermişti.

CHP lideri ise o dönem Erdoğan’a yaptığı ziyaretle alakalı “Biz de Erdoğan’ın değerlendirmelerini dinledik. Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu düşünüyorum” demişti.

Bahçeli ‘yumuşama’ toplantısına sert girdi: Özel’e Kavala ve Ateş tepkisi

‘Erken seçim kararını millet verir’

İki liderin AK Parti Genel Merkezi’ndeki görüşmesinde bir boş koltuk bulunması tartışma yaratmıştı. Özel oturma düzenini doğru bulmadığını belirtip telafi edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Erdoğan’ın iade-i ziyaretiyle ilgili gazetecilere açıklama yapan Özel’e CHP Genel Merkezi’ndeki muhtemel oturma düzeni de sorulmuştu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel “İki siyasi partinin genel başkanları nasıl oturması gerekiyorsa o şekilde sayın Cumhurbaşkanı’nı ağırlayacağız. Bunun dışında herhangi bir şeyi müzakere etmeye gerek yok” dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerinden birinci parti olarak çıkan CHP’nin erken seçim gündemine ilişkin sorulan soruya Özel “Bizim net olarak söylediğimiz şudur. Biz bir erken seçim çağrısı yapmıyoruz. Erken seçim kararını millet verir” yanıtını verdi.

CHP’nin 127 milletvekiliyle erken seçim kararını alabilecek güçte olmadığını vurgulayan Özel “Olsa yarın alırım, öbür pazar iktidara gelirim. CHP erken seçim istemez mi? Evet ister, ama erken seçimin yapılabilmesi için bunun milletin gündemi olması lazım” dedi.

‘Siyasette yumuşama’ yolunda yeni durak: Özel ile Bahçeli görüşecek